r
Nosalty Logó

Mákosguba-palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Mákosguba-palacsinta: mákos palacsinták, vaníliasodóval töltve, mákszórással és citromhéjjal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A sodóhoz

450
Kalória
13.5g
Fehérje
52.6g
Szénhidrátok
18.7g
Zsír
28.7g
Víz
198.5g
Koleszterin
1.8g
Rost
23.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A sodóhoz

Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A sodóhoz

Összesen 2693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A palacsintához

A sodóhoz

Összesen 168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6042.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    3065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    172.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1420 micro
Összesen 2693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojást, tejet, olajat, cukrot és citromhéjat egy turmixgépben teljesen simára dolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a mákot, majd habverővel elkeverjük. Sütés előtt 30 percig pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztából enyhén kiolajozott, forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A sodóhoz

  1. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és keményítővel. A tejet feltesszük melegedni a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal. Ha már forró, de még nem forr, fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejet a sárgájás alaphoz.
  2. A tejes-tojásos keveréket visszaöntjük a fazékba, majd alacsony-közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon, mert akkor darabos lesz.
  3. A palacsintákat a sodóval töltve tálaljuk, friss citromhéjjal és mákszórással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Kedvenc ünnepi édességünk palacsintaformát öltött, és meg kell hagyni, igencsak jól áll neki ez a sikk. Mákos tészta, gazdagon vaníliás töltelék és enyhe citromos aroma teszi igazán emelkedetté ezt az amúgy egyszerű édességet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!