r
Nosalty Logó

Mákos túrós szelet Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mákos túrós szelet Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mákos masszához:

A túrós masszához:

A forma kikenéséhez:

Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mákos masszához:

A túrós masszához:

A forma kikenéséhez:

Összesen 3271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mákos masszához:

A túrós masszához:

A forma kikenéséhez:

Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.6 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.4 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A mákos masszához:

A túrós masszához:

A forma kikenéséhez:

Elkészítés

A mákos masszához:

  1. A mákos masszához: A cukrot, tojások sárgáját és az olajat krémesre kavarjuk. Majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a mákkal és sütőporral elkavart lisztet.
  2. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét.
  3. A mákos masszát belesimítjuk egy 25x20x8 cm-es vajjal kikent tepsibe.
  4. A túrós masszához a vajat a kétféle cukorral és a tojások sárgájával krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a túrót és a pudingot. A végén hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét.
  5. A túrós masszát egy nyomózsákba töltjük, és a mákos masszára rácsot nyomunk.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10935
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerű, finom, és mutatós sütemény. A túrós masszát ízesíthetjük kevés rummal is.

Hozzávalók

A mákos masszához:

A túrós masszához:

A forma kikenéséhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...