r
Nosalty Logó

Mákos-tejfölös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Mákos-tejfölös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

Összesen 414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

Összesen 4961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    299.8 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7029.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    3419 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    739 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.5 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 4961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelék elkészítése: A tejet, a búzadarát, a mákot, a cukrot és a vajat lábosba tesszük. Állandóan kevergetve megmelegítjük, kicsit forraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, az olajat és a keserűmandula-olajat.
  3. A tészta elkészítése: A vajat, a tojást és a cukrot krémesre keverjük, majd a liszttel és a sütőporral tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt (nálam kivajazott) kapcsos tortaformába tesszük, 3 cm magas peremet is készítünk.
  5. Összeállítás: a tölteléket a tésztára simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  7. A formában hagyjuk langyosra hűlni. Frissen is finom, de szerintem egy nap állás kifejezetten jót tesz a tésztának: megpuhul a töltelék nedvességétől.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4458
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Ajánló

Az eredeti még egy mázat is tesz a tortára, de szerintem akkor már túl kicsi lenne a mák aránya. Azért a jó kis házi meggylekvár biztos nem rontaná el... Ha valaki mégis elkészítené a mázat, akkor a hozzávalók:  3 tojás 4 dl tejföl  4 ek cukor A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel és a cukorral, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Mikor az alapot már 20 perce sütjük, kivesszük a formát, és a tetejére simítjuk a mázat, és további 30-40 perc alatt készre sütjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-tejfölös torta
szépróza 96 recept

Első kalandom a gyúrt tésztával.:-) Nem állítom, hogy tökéletes lett, de azért nem sikerült elrontanom a sütit. A receptet a Receptözön c. újságban találtam - pontosabban emiatt vettem meg az újságot. Kicsit alakítottam azért rajta.

Hozzávalók

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...