r
Nosalty Logó

Mákos-szilvalekváros kelt kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-szilvalekváros kelt kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 3107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 330 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4135.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 3107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Szitáljuk egy tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport. Ezután morzsoljuk el benne a vajat és a zsírt.
  2. Közben az élesztőt futtassuk fel a porcukros, langyosra melegített tejben, kb. 8-10 perc alatt.
  3. A morzsás tésztához keverjük hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját, a tojássárgáját, végül pedig dolgozzuk közepesen lágy tésztává az élesztős tejjel. Pihentessük kb. 50 percet.
  4. A töltelékhez keverjük össze a darált mákot a lekvárral és citrom héjával. A megkelt tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, és vágjuk cikkelyekre (mint a tortát). Mindegyik „szeletre" tegyünk kb. ¾ teáskanálnyi máktölteléket, és csavarjuk fel, mint a kiflit.
  5. Ezután rakjuk a kifliket egy sütőpapíros tepsire, kenjük le egy tojássárgájával, és szórjuk meg egész mákkal. 190 fokra előmelegített sütőben 23 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4824
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi nagymami féle kelt tésztás süti, ami mindenkit meghódít, és amit mindenki szeret. :)

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...