r
Nosalty Logó

Mákos somlói galuska

Timejja9
Mákos somlói galuska

Hozzávalók

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

443
Kalória
15.6g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
75.3g
Víz
280.8g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
23.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

Összesen 443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

Összesen 3534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

Összesen 215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10689.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2686 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    3111 mg
  • Nátrium
    3848 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    348.2 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    602.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    1820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3090 micro
Összesen 3534 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a sima piskótához

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk.

Hozzávalók a kakaós piskótához

  1. A tejet a vanília kivonattal felforraljuk. Félretesszük hűlni.
  2. A tojássárgákat a liszttel és az édesítőszerrel habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a kihűlt tejet. Ezután visszatesszük a tűzre, és sűrűsödésig főzzük alacsony lángon. Majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön a krém.

Hozzávalók a diós piskótához

  1. Az étcsokoládét, a vizet és az édesítőszert egy lábasban összeforraljuk, mikor teljesen felolvadt a csokoládé és az édesítő, hozzáadjuk a rumot. Félretesszük hűlni.

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

  1. Egy tepsire tesszük a diós piskótalapot, megkenjük meggylekvárral, megszórjuk a darált dióval, és rákenjük a krém felét. Rátesszük a mákos piskótát, ugyanígy járunk el, ahogy az előző lapnál, majd jön a kakaós piskóta.
  2. A tetejét megszórhatjuk darált dióval is. Tálalásnál kis tálkákba kanállal szedünk a tésztából, leöntjük némi csokiöntettel, és tejszínhabbal díszítjük.

Recept infó

  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Az alapreceptre az interneten bukkantam. Mivel szeretjük a mákot és a meggyet, ezt a két hozzávalót is bele szerettem volna csempészni...így sikerült.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...