r
Nosalty Logó

Mákos rácsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mákos rácsos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.2 g

Zsír

  • Összesen
    392.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14035.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    5783 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1312 mg
  • Foszfor
    5204 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    921.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 7855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfutattjuk langyos tejben, és azután hozzáadjuk a cukrot.
  2. A lisztet összedolgozzuk az élesztővel és a többi hozzávalót: a margarint, olajat kefírt és sütőport.
  3. Miután jól összegyúrtuk a tésztánkat, mehet is kelni egy jó 2 órára.
  4. Közben elkészülhet a mákos töltelék. Megdaráljuk a mákot, és ízesitjük reszelt citromhéjjal fahéjjal és ízlés szerint porcukorral.
  5. Amennyi tejet felvesz, annyit öntünk rá, és folyamatos kavargatás közben főzzük.
  6. A megkelt tésztánkat kettőbe osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és a sütőpapíros kiolajozott tepsibe helyezzük.
  7. Ezután öntsük rá a mákos pépet.
  8. Derelyevágóval szeljük fel csíkokra a másik kinyújtott tésztánkat, és srégen helyezzük el a mákos pép tetejére.
  9. Mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12670
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 16.

Ajánló

Egy bögre tejjel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ripsz-ropsz süti.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek