r
Nosalty Logó

Mákos rácsos ahogy Bjkata készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Mákos rácsos ahogy Bjkata készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

Összesen 1339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

Összesen 5355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2179.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    329.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    1062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8719.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    3549 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    805 mg
  • Foszfor
    3130 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2294 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 5355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, hogy a kezünk melege ne érje sokáig a linzertésztát.
  2. 1 óráig a hűtőben pihentetjük.
  3. Kétharmad részét kinyújtjuk, és egy nagy tepsibe helyezzük, amit előzőleg kizsíroztunk.
  4. Kikeverünk 15 dkg porcukrot és 3 tojássárgáját, 20 dkg mákot, citromhéjat, majd óvatosan beleforgatjuk a 4 tojásfehérjéből vert habot.
  5. A tepsiben lévő tésztát bőségesen megkenjük baracklekvárral, majd a lekvárra rásimítjuk a piskótaszerű habos mákot.
  6. A tészta egyharmad részét kinyújtjuk, és a nyújtófát használva vonalzónak, gyorsan elvágjuk derelyevágóval vagy pizzaszeletelővel a kb. 1 cm széles csíkokat.
  7. A tésztacsíkokkal rácsot készítünk a mákos hab tetejére.
  8. A rácsot tejes tojássárgájával megkenjük.
  9. Pirosra sütjük.
  10. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36X36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 16995
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Ajánló

Diósan is elkészíthető, ha valaki nem szereti a mákot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik tanítványom anyukájától kaptam ezt a receptet. Nagyon puha, és sokáig eltartható ez a sütemény, ezért szoktam karácsony környékén sütni ezt az egyszerű és elronthatatlan finomságot.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...