r
Nosalty Logó

Mákos-pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7013.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    2455 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2706 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.2 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 4828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 441 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a lisztet, sütőport összekeverjük.
  2. A cukrot, mézet, tojássárgáját, puha (de nem folyós!) vajathozzáadjuk.
  3. A narancs- és citromhéjat belereszeljük.
  4. A tojásfehérjét keményre felverjük egy csipet sóval, és végülfinoman a masszához keverjük.
  5. A bögrényi mákot egyszerűen beleöntjük éselkeverjük.
  6. Sütőben 30-40 percig sütjük. Ha kész, kettévágjuk.
  7. Krém: a pudingot elkészítjük a leírás szerint, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A vajat habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  9. Először lekvárralkenjük meg az egyik fél tésztafelületet, majd a pudingkrémmel.
  10. Végül összeborítjuk a két tésztalapot, és a torta tetejét is bőségesen beborítjuk a pudingkrémmel.
  11. Díszítés: Egy kis vajon megpirítjuk a mandulaszeleteket, és beborítjuk vele a kész tortat, oldalt is. (A képen látható 70-es számot én pisztáciából raktam ki!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1649
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Ajánló

Krémes süteményeket kedvelők figyelmébe ajánlom! Nem tipikus születésnapi torta, de a díszítéssel tökéletes ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagypapám 70. szülinapjára készítettem el, aki nagyon szereti az édes és kicsit savanykásabb dolgokat együtt. Mint például a puding és a ribizli/ szederlekvár.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...