r
Nosalty Logó

Mákos pudingos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos pudingos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    329.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8486.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    3512 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.6 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1247 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 5417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorralhabbá verjük.
  2. A sárgáját elkeverjük az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel.
  3. A lisztet a vaníliás cukrot, a mákot, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citrom héját egy tálban elkeverjük.
  4. A sárgás részt is belekeverjük a lisztesbe, majd a felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.
  5. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a masszát beleöntjük.
  6. Előmelegített sütőben sütjük, míg a tűpróbánál nem ragad a tészta.
  7. Amíg még sül a tészta, megcsináljuk a krémet a tetejére.
  8. A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, majd ha kész, kihűtjük, és a margarinnal elkeverjük.
  9. Ha kész a tészta, kihűtjük, kivesszük a tepsiből, és sütőpapírt rakunk alá, majd visszarakjuk a tepsibe, és a kész krémet rákenjük, majd a tetejére díszítésnek csokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 844
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 431
  • Össznézettség: 235881
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Ajánló

A pudingos krémet esetleg egy kis citromlével meg lehet bolondítani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én személy szerint húsvétkor rokonoknak készítettem el, hát nekünk csak a széle maradt belőle :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...