r
Nosalty Logó

Mákos-meggypudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-meggypudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A mákos piskótához

A meggyes pudinghoz

A tetejére

Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A mákos piskótához

A meggyes pudinghoz

A tetejére

Összesen 3453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A mákos piskótához

A meggyes pudinghoz

A tetejére

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    182.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7872.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    3081 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    2751 mg
  • Nátrium
    1299 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 3453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A mákos piskótához

A meggyes pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A mákos piskótához

  1. Első lépésként elkészítjük a mákos piskótát. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezután sorban a többi hozzávalót.
  2. Egy kerek tortaformába töltjük a masszát, és betesszük a sütőbe sülni.
  3. Miután elkészült, hagyjuk hűlni. Ezalatt nekilátunk a meggyes pudingnak.
  4. A meggybefőtt levét leszűrjük külön edénybe, kicsit higíthatjuk vízzel. Most nem a hagyományos módon készítünk pudingot, hanem tej helyett meggyléből. Jó sűrűre főzzük, és utána a kimagozott meggyet elkeverjük benne.
  5. A már kihűlt piskótánkat kettévágjuk, és megtöltjük a még meleg pudinggal.
  6. Tetejét tortabevonóval bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7574
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami mákos süteményt enni, de nem volt kedvem vele sokat bíbelődni. Így elkészítettem egy alap mákos piskótát, amit nem a szokásos módon töltöttem meg. Ez lett belőle, bízom benne nektek is ízleni fog, hogyha elkészítitek!!

Hozzávalók

A mákos piskótához

A meggyes pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...