r
Nosalty Logó

Mákos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sacc1919
Mákos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    295.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10298.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    4109 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    860 mg
  • Foszfor
    3848 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    869.8 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 6461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztát gyúrunk (liszt, sütőpor, zsír, tojás, cukor, tejföl).
  2. 2 részre osztjuk a tésztát. Pihenni tesszük a hűtőbe kb. 1 órát.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákhoz és cukorhoz adjuk a (nagy lyukú reszelőn) lereszelt almákat, a jól megmosott citrom reszelt héját, egy kis levét és 2 ek tejfölt.
  4. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük.
  5. Kinyújtjuk az 1. lapot a tepsi méretére. (Kissé morzsálódik, de lehet vele dolgozni.)
  6. A tepsiben levő 1. lapot megkenjük a baracklekvárral.
  7. Erre kerül a mákos töltelék.
  8. Befedjük a kinyújtott 2. lappal.
  9. Megkenjük a tetejét a 2 ek tejföl és az 1 tojássárgája keverékével.
  10. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 40 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 32180
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sacc1919 6 recept

Úgy 25 éve kóstoltam ezt a sütit. Akkor megtetszett, és azóta is többször elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...