r
Nosalty Logó

Mákos-kókuszos bejglitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgis
Mákos-kókuszos bejglitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 902 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3613 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 257 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 902 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6555.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    2892 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.4 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3613 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. (Én a kenyérsütőre bízom.)
  2. Ha duplájára kelt, két és fél ujjnyira kinyújtjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket. Tejben felfőzzük a mákot vagy a díót, és a végén kerül bele a porcukor, éppen csak átforgatjuk benne, amíg elolvad,hogy ne karamellizálódjon meg. A mákba rakhatunk kevés kókuszreszeléket, szelidíti a mákot, és pikánsabb is tőle.
  4. A töltelékkel megkenjük, és feltekerjük. (Egy rúd lesz belőle.)
  5. Egy kivajazott, lisztezett, kerektortaformába helyezzük úgy, hogy a nyitott végek felül legyenek. (Ez lesz a koronája a kalácsnak, amikor sütés közben kissé kinyílik, felemelkedik.)
  6. Újra kelesztjük kb. fél órát meleg helyen (vagy egy tál közép meleg víz fölött).
  7. Tojással megkenjük.
  8. Forró 200C°-ra előmelegített sütőbe kerül, majd mérsékeljük a hőfokot 170 C°-ra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2192
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

Pár nappal előbb is elkészíthető, puha marad. Szeletenként mikróba pár másodperc alatt át is melegíthetjük. (3-4-ig számolok, ennyi idő elég.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha tepsibe készítem a bejglit, előfordul, hogy ellaposodik. Főleg, ha egy rúd készül. Ezért rakom tortaformába, itt szépen felemelkedik, és magas marad. Ha a teteje nagyon barnul, alufólíát borítsunk rá (fényes oldalával lefelé). Egy jól kipróbált kelt tészta recept, egy kelesztő tállal kaptam. Azóta ezt használom, batyukhoz, aranygaluskához, diós, fahéjas, kakaós csigához. Nem szárad ki, sokáig puha marad, ez az olajtól van. A dióba citromhéj kerüljön (már amelyik citrom héja fogyasztható).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek