Mákos-kókuszos bejglitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olgis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
Összesen
902
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
150g mák788 kcal
-
12g kókuszreszelék79 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
3613
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
35.5g finomliszt129 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.1g élesztő2 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
21.3g tej12 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
A töltelékhez
-
10.7g mák56 kcal
-
0.9g kókuszreszelék6 kcal
-
14.2g tej8 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
Összesen
257
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1638.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 723 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
902
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.3 g
Zsír
-
Összesen 116.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6555.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 2892 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 666 mg
-
Foszfor 2240 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.4 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 173.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 796 micro
Összesen
3613
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek cukor
-
3 dkg élesztő
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
3 dl tej
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
2 ek kókuszreszelék
-
2 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. (Én a kenyérsütőre bízom.)
- Ha duplájára kelt, két és fél ujjnyira kinyújtjuk.
- Elkészítjük a tölteléket. Tejben felfőzzük a mákot vagy a díót, és a végén kerül bele a porcukor, éppen csak átforgatjuk benne, amíg elolvad,hogy ne karamellizálódjon meg. A mákba rakhatunk kevés kókuszreszeléket, szelidíti a mákot, és pikánsabb is tőle.
- A töltelékkel megkenjük, és feltekerjük. (Egy rúd lesz belőle.)
- Egy kivajazott, lisztezett, kerektortaformába helyezzük úgy, hogy a nyitott végek felül legyenek. (Ez lesz a koronája a kalácsnak, amikor sütés közben kissé kinyílik, felemelkedik.)
- Újra kelesztjük kb. fél órát meleg helyen (vagy egy tál közép meleg víz fölött).
- Tojással megkenjük.
- Forró 200C°-ra előmelegített sütőbe kerül, majd mérsékeljük a hőfokot 170 C°-ra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2192
- Feltöltés dátuma: 2012. január 02.
Ajánló
Pár nappal előbb is elkészíthető, puha marad. Szeletenként mikróba pár másodperc alatt át is melegíthetjük. (3-4-ig számolok, ennyi idő elég.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Olgis
31 recept
Ha tepsibe készítem a bejglit, előfordul, hogy ellaposodik. Főleg, ha egy rúd készül. Ezért rakom tortaformába, itt szépen felemelkedik, és magas marad. Ha a teteje nagyon barnul, alufólíát borítsunk rá (fényes oldalával lefelé). Egy jól kipróbált kelt tészta recept, egy kelesztő tállal kaptam. Azóta ezt használom, batyukhoz, aranygaluskához, diós, fahéjas, kakaós csigához. Nem szárad ki, sokáig puha marad, ez az olajtól van. A dióba citromhéj kerüljön (már amelyik citrom héja fogyasztható).