r
Nosalty Logó

Mákos guba torta Kingus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos guba torta Kingus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 5569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 254 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    239.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12451.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    5262 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1015 mg
  • Foszfor
    3105 mg
  • Nátrium
    2711 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 5569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, és jól összegyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, egy tortaforma aljába simítjuk, és előmelegített sütőben pár perc alatt kissé elősütjük. Mikor a sütőből kivesszük, vékonyan megkenhetjük forró gyümölcsízzel.
  3. A töltelékhez a kifliket felkockázzuk. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral, darált mákkal és citromhéjjal felfőzzük. 2/3 részét a kiflikre öntjük. A maradék mákos krémet hagyjuk kissé kihűlni, és utána hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd ezt is a kiflikre öntjük. Hagyjuk, hogy a kiflidarabok jól megszívják magukat a mákos tejjel.
  4. A tölteléket a tésztalapra simítjuk, és lapos fakanállal jól megnyomkodjuk, hogy a kifli teljesen kitöltse a formát. Nagyjából 20 percig sütjük.
  5. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd fokozatosan kanállal adagolva a porcukrot addig verjük, amíg jó kemény, vágható, fényes habot kapunk. Mikor a torta már majdnem megsült, akkor rásimítjuk a tojáshabot, és addig visszatesszük még a sütőbe, amíg a hab egy kissé meg nem barnul.
  6. Felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 437
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 46954
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meg kellett sütnöm :)! Bár a családom szerint tökéletes lett, én azért még tudnék finomítani a dolgon :)! A tojások fehérjéből valamiért nem sikerült eléggé kemény habot vernem, ami azt okozta, hogy sütés után egy picike levet engedett. Elenyésző volt, és a kifli amúgy is felszívta, de érdemes odafigyelni arra, hogy a fehérje tényleg kemény legyen és azonnal rákenjük a tortára, ne hagyjuk állni, ne essen össze! A lekvár elhagyható, de egy kissé pikánsabbá teszi a torta ízét. Ami még készítés közben derült ki, hogy hiába volt a mák cukrozott, kellett még pótolni a cukor mennyiségét, mert kissé kesernyés volt. Inkább kóstolgassuk a töltelék elkészítése közben, hogy biztosra menjünk :)!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...