r
Nosalty Logó

Mákos guba Szimran konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Mákos guba Szimran konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 6248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    336.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9109.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    3959 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    677 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1962 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    904 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    998 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 6248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákot ledaráljuk (ha lehet, préselve, mákdarálóval, az olajtartalma miatt, csak így élvezhetjük igazán finom ízét). Ízesítjük a narancs reszelt héjával, és egy kevés narancs levet is facsarunk bele. Édesítjük porcukorral.
  2. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük . A tejet felmelegítjük, és hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a tojásos keverékhez öntjük, majd visszatesszük a tűzhelyre, és pár másodpercig tovább főzzük.
  3. A mézet és vajat felolvasztjuk. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, elkezdjük rétegezni a feldarabolt kalácsot, a vaníliás krémet, bőven megszórjuk az édes mákkal, és locsoljuk a vajas-mézes sziruppal.
  4. 15 percre előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Szervírozása előtt a mascarponét egy kevés porcukorral, kevés narancslével ízesítjük, nyomózsákba töltjük, és a tetejét ezzel díszítjük.
  5.  
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7796
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba Szimran konyhájából
Szimran 144 recept

Az én receptem talán abban különbözik a többitől, hogy kapcsos tortaformában készítem el, édes és nem szikkadt kalácsból, így a végeredmény egy süteményként szelhető illatos csoda. Érdemes kipróbálni ! Még nem volt olyan vendégem, aki nem szerette volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...