r
Nosalty Logó

Mákos-diós zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-diós zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 8794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    472.4 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8819.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    3494 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1286 mg
  • Foszfor
    3372 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1047.2 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 8794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, pici cukorral és liszttel, majd futtasuk fel.
  2. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és az élesztős tejet. Összegyúrva, letakarva 20 percet pihentetjük a hűtőben.
  3. A töltelékhez összekeverjük a darált mákot 15 dkg porcukorral, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, és külön edényben a diót a maradék cukorral, ha maradt még citromhéj, abba is mehet.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk mindegyik darabot.
  5. Az első lapot tepsibe fektetjük (vaj+liszt), megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukros mákkeverék felével.
  6. Ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük lekvárral, majd a cukros diót ráhintjük.
  7. Majd jön a harmadik lap, arra is lekvár és a maradék mákos cukor kerül, végül befedjük a negyedik lappal.
  8. Az egész magassága 4-5 cm legyen! 20 percig pihentessük, majd süssük 180 fokon 35-40 percig.Tűpróba!
  9. Ha kihűlt, csokimázzal leöntjük. Hagyjuk egy éjszakát állni hideg helyen szeletelés előtt!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11674
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 16.

Ajánló

Kiadós, nagyon finom sütemény. Sokáig eláll, bőven megsüthető karácsony előtt, csak vigyázzunk el ne fogyjon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi külünös sztori nincs hozzá. Gyűjtögetem a receptes kiadványokat, és az egyikben találtam rá erre a receptre. Évek óta így készítem, nagyon finom, így nem kell dupla adagot készíteni, hogy mindegyik ízből legyen.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...