Mákos diós tekercs tejes kalácsból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
160g finomliszt582 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
4 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g tejföl24 kcal
-
100g tej56 kcal
A töltelékhez
Összesen
1511
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
1g só0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
500g tej280 kcal
A töltelékhez
Összesen
7557
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
36.2g finomliszt132 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
22.6g tej13 kcal
A töltelékhez
Összesen
342
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2289.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 905 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
1511
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.1 g
Zsír
-
Összesen 367.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 214 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11446.4 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 4524 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 1429 mg
-
Foszfor 4130 mg
-
Nátrium 896 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 898.9 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 257.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 848 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 655 micro
Összesen
7557
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 11.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
80 dkg finomliszt
-
7 dkg cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
1 db tojás
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 késhegynyi só
-
3 ek tejföl
A töltelékhez
-
8 ek porcukor
-
2 marék mazsola
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk pár kanál tejet elvéve.
- Langyos liszttel, tojással, a tejjel az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk! Langyos helyen 1 óráig kelesztjük belisztezve, letakarva.
- Közben megdaráljuk a diót, a mákot. Mindkét töltelékhez porcukrot adunk, a mákhoz mazsolát. Jól elkeverjük!
- Mikor megkelt, szemünkkel 4 részre osztjuk, és az egyik részét lisztezett deszkán fél cm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
- Megkenjük vékonyan olajjal, és a diós töltelék felét rászórjuk, majd simítjuk úgy, hogy az egész tésztát befedje.
- Majd kevés olajjal meglocsoljuk. Feltekerjük. Vajazott, lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe rakjuk, kis helyet hagyva a kelésnek. A többi tésztával is ugyanígy járunk el.
- Mikor mind a 4 tekercsünk a tepsiben van, megkenjük egész tojással egyszer, 5 perc után még egyszer.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kihűlés után szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 29806
- Feltöltés dátuma: 2012. május 13.
Ajánló
Bármilyen leves vagy főzelék után (ami nálam megtalálható) jól harmonizál!! Nézz szét!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Iluska
1103 recept
A kelt tészta se lágy, se kemény ne legyen. Én jobb kezemmel oldalról befelé csinálom a dagasztást, jól alányúlva a tészta alá minden oldalról. Mikor pár lyuk keletkezik, és már simának látjuk a tésztánkat, és puffogó hangot is ad, na akkor van kész. Nem kell tőle félni, meg kell próbálni dagasztani, mert aki egyszer megpróbálja, annál ügyesebb és profibb lesz!! A tészta és benne a töltelék az olajtól szaftos lesz! A férjecském és a lányom is imádja a kelt tésztámnak ezt a változatát. Én a diósat, ők a mákosat kedvelik jobban.....