r
Nosalty Logó

Mákos bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Mákos bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4946 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    206.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10075.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    4143 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    992 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    1843 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 4946 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Fél dl langyos tejbe keverünk 1 tk cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Hagyjuk felfutni.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott margarint, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva kétszeresére kelesztjük.
  3. A töltelékhez valókat összekeverjük, a tejet felforrósítva tegyük hozzá, hogy a cukor elolvadhasson.
  4. Ha a tészta megkelt, kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk.
  5. Keresztben és hosszában is négybevágjuk. Így kapunk 16 db kis négyzetet.
  6. A tésztadarabokon vastag csíkokban elosztjuk a tölteléket. Ne ijedjünk meg, ha soknak tűnik, mert a tészta dagadni fog.
  7. Feltekerjük őket, hogy a tészta végei egy darabon egymásra kerüljenek, és margarinnal kikent tepsibe sorakoztatjuk a buktákat, hogy lazán összeérjenek.
  8. Miközben rakjuk a tepsibe, olvasztott margarinnal kenjük meg mindegyik oldalát, hogy össze ne ragadjanak süléskor.
  9. A tetejüket is kenjük meg olvasztott margarinnal, és így hagyjuk pihenni őket, míg a sütő bemelegszik. (10-15 perc) Hőlégkeverés nélkül 180°C-on, hőlégkeveréssel pedig 160°C-on süssük szép pirosra.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 34837
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Ajánló

Az evőkanál baracklekvárt helyettesítheti egy fél reszelt alma.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a mákkal töltött kelt tésztát. A legnagyobb kedvenc a mákos kalács, de azt csak ünnepekre készítem, mert a mi hagyományaink ezt diktálják. Viszont a hétköznapokra itt a mákos bukta, ami persze ugyanolyan finom, és ugyanakkora öröm fogadja. Egy-egy tartalmas leves mellé második fogásnak kitűnő.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...