r
Nosalty Logó

Mákos bukta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Mákos bukta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

1237
Kalória
27.7g
Fehérje
168g
Szénhidrátok
51.5g
Zsír
29.3g
Víz
-
Koleszterin
16.2g
Rost
54.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4946 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    206.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10075.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    4143 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    992 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    1843 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 4946 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Fél dl langyos tejbe keverünk 1 tk cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Hagyjuk felfutni.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott margarint, és a maradék langyos tejjel könnyű tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva kétszeresére kelesztjük.
  3. A töltelékhez valókat összekeverjük, a tejet felforrósítva tegyük hozzá, hogy a cukor elolvadhasson.
  4. Ha a tészta megkelt, kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk.
  5. Keresztben és hosszában is négybevágjuk. Így kapunk 16 db kis négyzetet.
  6. A tésztadarabokon vastag csíkokban elosztjuk a tölteléket. Ne ijedjünk meg, ha soknak tűnik, mert a tészta dagadni fog.
  7. Feltekerjük őket, hogy a tészta végei egy darabon egymásra kerüljenek, és margarinnal kikent tepsibe sorakoztatjuk a buktákat, hogy lazán összeérjenek.
  8. Miközben rakjuk a tepsibe, olvasztott margarinnal kenjük meg mindegyik oldalát, hogy össze ne ragadjanak süléskor.
  9. A tetejüket is kenjük meg olvasztott margarinnal, és így hagyjuk pihenni őket, míg a sütő bemelegszik. (10-15 perc) Hőlégkeverés nélkül 180°C-on, hőlégkeveréssel pedig 160°C-on süssük szép pirosra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35

Nagyon szeretjük a mákkal töltött kelt tésztát. A legnagyobb kedvenc a mákos kalács, de azt csak ünnepekre készítem, mert a mi hagyományaink ezt diktálják. Viszont a hétköznapokra itt a mákos bukta, ami persze ugyanolyan finom, és ugyanakkora öröm fogadja. Egy-egy tartalmas leves mellé második fogásnak kitűnő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!