r
Nosalty Logó

Mákos birsalmás krémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos birsalmás krémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1005 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2018.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1005 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    265.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8074.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    3023 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    2812 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 4022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a fél kocka margarinnalés 3 evőkanál cukorral.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a mákot és a sütőport.
  3. A lisztet hozzáadjuk a tojássárgájához,majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét, és elkeverjük.
  4. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Szokásos módon pudingot készítünk 5 kanál cukorral, és még melegen elkeverjük benne a margarint.
  6. Birsalmát kevés vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, és botmixerrel alaposan összetörjük.
  7. Hozzáadjuk a pudinghoz, és alaposan elkeverjük, ha még savanykás lenne, adjunk hozzá még cukrot.
  8. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és megkenjük krémmel.
  9. A tortabevonót összetörjük, és vízzel pici olajjal összefőzzük, és még melegen a krémre kenjük. Hűtőbe rakjuk 2 óra hosszára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7036
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok volt a birsalmám, és mivel nagyon imádom, ezt sütöttem belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...