r
Nosalty Logó

Mákos-almás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-almás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2403.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 1207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9615.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    3370 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    3404 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    1480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1542 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2617 micro
Összesen 4822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tepsi alját vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára.
  2. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a 20 dkg cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
  3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk, és hozzáadjuk a nem darált mákot.
  5. A masszát 3 részre osztjuk, és mindegyiket külön megsütjük előmelegített sütőben.
  6. A krémhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, és nagyon kinyomkodjuk a levéből. 2 kanál cukorral és 1 kiskanál fahéjjal 5 perc alatt összefőzzük.
  7. A pudingot 2 kanál cukorral és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, a maradék tejet a margarinnal tűzre tesszük, hozzáadjuk a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  8. Megkenjük a lapokat előbb az almatöltelékkel, utána krémmel, míg el nem fogy. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel.
  9. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és fogpiszkáló segítségével mintát húzunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9576
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy saját ötlet, de jól párosítottam, és finom sütemény lett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...