Majonézes burgonya rántott sajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rhode
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
A rántott sajthoz
-
125g sajt440 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
A majonézes burgonyához
-
250g burgonya144 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
75g tejföl149 kcal
Összesen
1414
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
A rántott sajthoz
-
500g sajt1760 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
A majonézes burgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
300g tejföl594 kcal
Összesen
5650
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
A rántott sajthoz
-
18.1g sajt64 kcal
-
3.6g zsemlemorzsa14 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
15.4g napraforgó olaj34 kcal
A majonézes burgonyához
-
36.2g burgonya21 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
3.3g lilahagyma1 kcal
-
10.9g tejföl22 kcal
Összesen
204
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 105.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 451 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2935.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 1000 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 789 mg
-
Nátrium 983 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 312.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 576 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
1414
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.5 g
Zsír
-
Összesen 422.7 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 1803 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11743 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 3998 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 3156 mg
-
Nátrium 3932 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1249.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2331 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 84 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 315 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 1032 mg
-
Retinol - A vitamin: 2305 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
5650
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A rántott sajthoz
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
3 púpozott ek finomliszt
-
2 db tojás
-
5 dl napraforgó olaj
A majonézes burgonyához
-
1 kg burgonya
-
3 db tojássárgája
-
2 ek mustár
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál cukor
-
1 db lilahagyma
Elkészítés
A rántott sajthoz
- A sajtot ujjnyi vastagra szeleteljük, szokásos módon panírozzuk, és olajban kisütjük.
A majonézes burgonyához
- A krumplit kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
- Amíg a krumpli fő,elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját a mustárral mixerrel jól felverjük, közben vékonyan csurgatjuk bele az olajat. Ízesítjük sóval, cukorral, pici borssal és a tejföllel.
- A lilahagymát apró kockákra vagdaljuk.
- A krumplit kihűtjük, és összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hűtőben jól lehűtjük. Célszerű a fogyasztás előtt 3-4 órával előbb elkészíteni, vagy előző este. Minél többet áll, annál finomabb.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6164
- Feltöltés dátuma: 2013. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rhode
37 recept
Az üzletben megláttam a rántani való sajtot, így jött az ötlet. Sokkal könnyebben lehet kisütni, nem folyik ki a panírból, mint a többi sajt.