r
Nosalty Logó

Májgombócleves, ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Májgombócleves, ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 334 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 1335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 45 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2487 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3560 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 334 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2086 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9947 micro
  • α-karotin
    4984 micro
  • β-karotin
    14242 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    3157 micro
Összesen 1335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és a májjal egyűt ledaráljuk
  2. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, a hagymás- petrezselymet, fűszereket, összedolgozzuk.
  3. Ha túl lágy lenne adunk hozzá egy kis zsemlemorzsát, ezután kicsit pihenni hagyjuk.
  4. A leveshez hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk,.megtisztítjuk és félkarikára vágjuk zöldségeket,
  5. Egy fazékban az olajon először a hagymát, majd a petrezselymet is megfuttatjuk.
  6. Ezután egy jó evőkanálnyit kiveszünk belőle és a májgombóchoz. adjuk.
  7. A maradékhoz adjuk a zöldségeket és kevergetve kicsit megpirítjuk 1-2 perc alatt, vigyázva nehogy megégjen.
  8. Majd felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, felforraljuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
  9. Ezután egy vízbe mártógatott teáskanállal beleszaggatjuk a májasgombóc alapot és kb 4 -5 perc alatt megfőzzük, de vigyázzuk csak csendesen forrjon a leves.
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 72170
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májgombócleves, ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Igazán egyszerű elkészíteni, és nagyon finom, ha egyszer kipróbálod, többé szóba sem jöhet a készen vett májgombóc.

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...