Májas hurka őszi zöldségekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A májas hurka előkészítése
-
150g májas hurka489 kcal
A sütőtökhöz
A birsalmás káposztához
-
100g káposzta20 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
71 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
75g birsalma26 kcal
A sült sonkahagymához
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
Összesen
872
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A májas hurka előkészítése
-
300g májas hurka978 kcal
A sütőtökhöz
A birsalmás káposztához
-
200g káposzta40 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g birsalma52 kcal
A sült sonkahagymához
-
156g sonkahagyma57 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
Összesen
1742
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A májas hurka előkészítése
-
19.2g májas hurka63 kcal
A sütőtökhöz
-
19.2g sütőtök7 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0g só0 kcal
A birsalmás káposztához
-
12.8g káposzta3 kcal
-
12.8g savanyú káposzta2 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9.6g birsalma3 kcal
A sült sonkahagymához
-
10g sonkahagyma4 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
6.4g zöldség alaplé0 kcal
Összesen
111
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3007.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 2138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 492.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 12509 micro
-
α-karotin 1082 micro
-
β-karotin 5379 micro
-
β-crypt 4373 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
872
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 121.9 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6015.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 4275 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 985 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26372 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 40 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 25018 micro
-
α-karotin 2164 micro
-
β-karotin 10757 micro
-
β-crypt 8747 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 647 micro
Összesen
1742
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1687 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 1601 micro
-
α-karotin 138 micro
-
β-karotin 688 micro
-
β-crypt 560 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
A májas hurka előkészítése
-
30 dkg májas hurka
A sütőtökhöz
-
30 dkg sütőtök
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek porcukor
-
só ízlés szerint
A birsalmás káposztához
-
20 dkg savanyú káposzta
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 db babérlevél
A sült sonkahagymához
-
2 db sonkahagyma
-
1 ek vaj
-
1 teáskanál porcukor
-
1 dl zöldség alaplé
Elkészítés
A májas hurka előkészítése
- Sütőtök készítése:
- A tököt 4 hasábra vágjuk, kimagozzuk, majd bekenjük olajjal.
- Sózzuk és rászitáljuk a porcukrot, majd 150 fokos sütőben 40 perc alatt puhára sütjük a tököket.
- Kikanalazzuk a héjából, majd nagy darabokra szedjük a húsát.
- Birsalmás káposzta készítése:
- A cukorból olajon sötét karamelt készítünk és megpároljuk rajta a hagymát, sózzuk.
- A vékony lapokra vágott birsalmát és a káposztákat elkeverjük benne,a tetejére tesszük a 2 babérlevelet és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk.
- Ha a káposzta megpuhult, a levét sziruposra forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- Sült sonkahagyma készítése:
- A sonkahagymákat megpucoljuk és hosszában kettévágjuk.
- Vajon aranybarnára pirítjuk a lapos felét, majd felöntjük a levessel, elkeverjük benne a vajat és a porcukrot.
- Alacsony lángon beforraljuk a főzőlevét.
- Folyamatosan forgatjuk benne a hagymákat, amíg fényesek nem lesznek.
- Májashurka előkészítése:
- A tölteléket kivágjuk a bélből és egy kis gyűrűbe formázzuk.
- Egy párolóedényben, félig nyitott tetővel 15 perc alatt megpároljuk a hurkát.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9498
- Feltöltés dátuma: 2008. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
További receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon.