r
Nosalty Logó

Máj zöldség ágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mida
Máj zöldség ágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8128 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3616.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33867 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3292 micro
Összesen 1179 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk.
  2. Ugyancsak csíkokra a sárgarépát, uborkát és a zellert is.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, a pórét felkarikázzuk.
  4. Kis olajon megfuttatjuk a kétféle hagymát.
  5. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert. Elkezdjük párolni.
  6. Külön serpenyőben minimális olajon megpirítjuk a májat.
  7. A májat az uborkával a zöldségekhez adjuk.
  8. Felöntjük a levessel, adhatunk hozzá egy kis fehérbort is, megfűszerezzük és készre pároljuk. Ízlés szerint kevés citromlével még ízesíthetjük, végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6112
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 16.

Ajánló

Köretként én tésztát szoktam hozzá adni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy személyes megjegyzés. Ha a képet megnézitek, a zeller hiányzik az ételből. Ez azért van, mert én a zellert nem szeretem, ezért az ételbe nem szoktam felaprítani, csak 1-2 cikket teszek bele. Így az íze ugyanolyan lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...