Magyaros zöldbableves Katharosztól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
53 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
425g víz0 kcal
Összesen
308
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
7g só0 kcal
-
0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
1700g víz0 kcal
Összesen
1228
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
5.8g fehérrépa4 kcal
-
16.1g zöldbab4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
3.2g főzőtejszín4 kcal
-
54.9g víz0 kcal
Összesen
40
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1325.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 835 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 679 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 617 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 1933 micro
-
β-karotin 4853 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1086 micro
Összesen
308
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 75.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 814 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5300.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 938 mg
-
Nátrium 3339 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2716.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2468 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 257 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 697 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 7730 micro
-
β-karotin 19412 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 4345 micro
Összesen
1228
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 249 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
0.5 kávéskanál csípős paprikakrém
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
4 db tojás
-
1 dl tejföl
-
1 dl főzőtejszín
-
1.7 l víz
Elkészítés
- A leveshez való zöldségeket megtisztítjuk,majd felkarikázzuk. Fazékba teszünk egy kevés olajat,és a kétféle répát kicsit átforgatjuk rajta, majd 2-3 perc után rádobjuk a zöldbabot is, és azzal is átforgatjuk.
- Ezután felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük: sóval, paprikakrémmelés ételízesítővel ízlés szerint. Majd felforraljuk, és lefedve puhára főzzük.
- Közben elkészítjük a rántást a 3 ek olajból és 1 ek lisztből. Atűzről lehúzzuk, és megszórjuk a pirospaprikával, kicsit hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, 2 dl hideg vízzel kikeverjük, majd a forró levesből egy merőkanálnyival simára keverjük. Végül a leveshez adva jól kiforraljuk.
- A tejszínt és a tejfölt elkeverjük egy kevés levessel, majd ezzel dúsítjuk a levesünket. Ha szükséges,utána fűszerezzük.
- Éppen csak gyöngyözve forró ecetes vízben kifőzzük a tojásokat, óvatosan,egyesével beleöntjük őket,és egy kanál segítségével megigazgatjuk, és 3 percig főzzük. Ha kész,ezzel tálaljuk a levest.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 25456
- Feltöltés dátuma: 2013. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, ízletes leves.