r
Nosalty Logó

Magyaros egytálétel bulgurból

janettaylor
Magyaros egytálétel bulgurból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

454
Kalória
40.6g
Fehérje
50.1g
Szénhidrát
8.9g
Zsír
211.2g
Víz
110g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5444 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    858 micro
  • β-karotin
    2322 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 454 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    487.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19786.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1744 mg
  • Foszfor
    6121 mg
  • Nátrium
    10770 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    601.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

Víz

  • Összesen
    2534.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    867 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    209 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    1725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    10301 micro
  • β-karotin
    27863 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9266 micro
  • Lut-zea
    5676 micro
Összesen 5444 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    134 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. Pucoljunk meg minden alapanyagot, ami olyan. Kockázzuk fel a csirkemellet, és áztassuk be a bulguradagunkat.
  2. Aprítsuk el aprítóval a zöldségeket, elég ha a hagymát csináljuk külön, a többi mehet egyben. Majd a fél csokor petrezselymet vágjuk durvábbra és tegyük félre.
  3. Dinszteljük meg a hagymát a zsiradékon, adjuk hozzá a kockázott húsdarabokat, és fehéredésig pirítsuk. Jöhet hozzá az alaplé és a fűszerek, utána pedig a többi aprított zöldségünk is. Ha nem elég a folyadék, akkor pótoljuk vízzel, nehogy lekapjon. Kb. 20 percig főzzük.
  4. Az olajon pirítsuk meg az aprított petrezselymet és adjuk hozzá a bulgurt, ízesítsük. Ezután adagoljunk hozzá egy kevés vizet, és főzzük úgy 8-10 percet. Utána öntsük a szaftos húsunkhoz, és keverjük el óvatosan. Együtt is készüljenek úgy további tíz percig.
  5. Tálaljuk ki és díszítsük a maradék petrezselyemzöldünkkel. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Rizses hús helyett.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...