r
Nosalty Logó

Magyarica Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Magyarica Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.9 g

Zsír

  • Összesen
    340.7 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9489.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    3277 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    3108 mg
  • Nátrium
    2029 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1385.1 g
  • Cukor
    781 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1739 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 9187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, és folpackba csomagolva kicsit hidegre tesszük.
  2. Ha egy kicsit megdermedt, 5 egyenlő részre osztjuk, és megsütjük a lapokat a tepsink hátoldalán, előtte villával megszurkáljuk. Mindegyik előtt kicsit belisztezzük, vagy sütőpapírt teszünk rá.
  3. Mérsékelt hőfokon, óvatosan sütjük a lapokat, amikor kezd pirulni, már ki is vehetjük, és lecsúsztatjuk a tepsiről. (VIGYÁZZUNK vele, mert könnyen törik.) Kicsit nehéz nyújtani a lapokat, de érdemes bajlódni vele, mert a végeredmény megéri. (Tepsi méret a régi típusú gáztepsi, ez kicsit magasabb falú, 35x37x4 cm.)
  4. Krém: a lisztet kevés tejjel elkeverjük (1,6 literből), jól elkeverjük, hogy sima legyen, és még hidegen hozzákeverjük a többi tejhez. Majd beletesszük a többi hozzávalót, és állandó keverés mellett, forrástól számított kb. 2-3 percig főzzük (ne legyen túl sűrű).
  5. Még forrón megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
  6. Fogyasztásig a hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x37x4
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 32279
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyarica Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon kiadós, finom, krémes sütemény, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...