r
Nosalty Logó

Magos-kakaós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magos-kakaós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Torta

Díszítés

Összesen 963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Torta

Díszítés

Összesen 5780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Torta

Díszítés

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3873.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.8 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2077 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 5780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Torta

Díszítés

Elkészítés

Torta

  1. 5 tojásfejérhét kemény habbá verünk, félretesszük hideg helyre. Egy nagy tálba 25 deka (por)cukrot, 20 deka felkockázott margarint és 5 tojássárgáját adunk. Gépi habverővel simára keverjük.
  2. Ebbe a masszába kerül: 10-12 deka mag (ízlés szerint: natúr sótlan kesudió, dió, török-vagy földimogyoró, mandula, napraforgó, de méretük ne legyen nagyobb egy szem mazsolánál), továbbá 2 evőkanál sütőrum, 2 evőkanál cukrozatlan keserű kakaópor, 3/4 cs sütőpor, ízlés szerint mazsola, szárított, reszelt citromhéj (utóbbi elhagyható) valamint 4 evőkanál liszt. (Érdemes először a lisztben megforgatni a magokat, így nem süllyednek le a tészta aljára!!!!)
  3. Gépi habverővel alaposan kikeverjük, majd fakanállal (!!) nagy mozdulatokkal, több részletben belekeverjük a felvert tojásfehérjéket.
  4. Kivajazott, kilisztezett (torta)formába öntjük. Előmelegített sütőben, 150 fokon, körülbelül 35 percig sütjük (20 percnél éles késsel tűpróba, ekkor még biztosan nem sül át, de a szúrással elősegítjük a sütést).

Díszítés

  1. Még melegen 2 csomag vaníliás cukor a tetejére vagy extra feltét.
  2. Extra feltét: ha a torta langyosra hűlt, 2 tábla fehér és 1 tábla tej/ét csokit (ízlés és/vagy pénztárca és/vagy kívánt dekoráció szerint a két mennyiség megfordítható) gőz felett felolvasztunk 1 evőkanál étolaj kíséretében.
  3. Indulhat a "rajzolás". A fehér csoki alapra, a tejcsokiból koncentrikus köröket rajzolunk fogpiszkáló segítségével, majd belülről kifelé haladva vonalakat húzunk, így lesz pókháló mintás (ellenkező irányban: virágos - szívecskés minta lesz), nyolcadnyi diókkal vagy mogyoróval ékesíthetjük.
  4. Több óra hűtés kell neki, hogy keményre dermedjen a tetején a csoki. Tálalás előtt fél órával kivesszük a hűtőből, hagyjuk, hogy szobahőmérsékletre lágyuljon a tészta. (Ha extra feltét nincs, nem kell hűtőbe tenni, amint kihűlt, fogyasztható.) Jó étvágyat!
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 148 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 820
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család hagyományos sütije, maga a tésztarecept végtelenül egyszerű, hiszen gyors, kevert tésztáról van szó, csak a díszítéshez kell egy kis kézügyesség, de bizton állíthatom, hogy extra feltét nélkül, vaníliás cukorral megszórva is megállja a helyét!

Hozzávalók

Torta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...