r
Nosalty Logó

Mágnás Diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Mágnás Diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    470.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    224 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9087.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2295 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    806 mg
  • Foszfor
    3856 mg
  • Nátrium
    1897 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.5 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1827 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    1392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1999 micro
Összesen 6985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 5 dkg dió (karamellás dióbelek)

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
  2. Adjuk hozzá apránként a diót, a sütőporral elkevert lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjékből vert habot.
  3. A masszát töltsük kivajazott, belisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20-22 perc alatt süssük meg.
  4. Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
  5. A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral meg a cukorral keverjük simára.
  6. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzzük sűrűre.
  7. A tűzről levéve szórjuk bele a darált diót, ízesítsük rummal.
  8. A kihűlt krémbe csorgassuk bele a beáztatott, majd felolvasztott, zselatint, végül forgassuk bele a habbá vert tejszínt.
  9. A piskótalapot vágjuk négybe, egyenként öntözzük meg diólikőrrel, és kenjük meg a krémmel.
  10. Helyezzük őket egymásra, a maradék krémmel vonjuk be az oldalát és a tetejét.
  11. Díszítésképpen karamellbe mártott fél dióbeleket tehetünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26 cm tortaforma
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9321
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

Az áztatós zselatin helyett lehet zselatin fix-et is használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mágnás Diótorta
Alexandra 42 recept

Egyik kedvenc süteményem a mágnás dióspite. Gondoltam kipróbálom torta formájában is. Mindenkinek ízlett a családba.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...