Mágnás dióspite 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
20g disznózsír180 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g tejföl7 kcal
A diós réteghez
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
6 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
25g dió164 kcal
A tészta kenéséhez
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
A rácsozat kenéséhez
-
9g tojás12 kcal
Összesen
819
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
120g disznózsír1082 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A diós réteghez
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
150g dió981 kcal
A tészta kenéséhez
-
120g lekvár/ dzsem334 kcal
A rácsozat kenéséhez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4919
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
23g finomliszt84 kcal
-
9.2g disznózsír83 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
A diós réteghez
-
6.1g tojásfehérje3 kcal
-
9.2g tojásfehérje5 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
10.7g cukor42 kcal
-
11.5g dió75 kcal
A tészta kenéséhez
-
9.2g lekvár/ dzsem26 kcal
A rácsozat kenéséhez
-
4.2g tojás5 kcal
Összesen
378
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
819
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.6 g
Zsír
-
Összesen 256.2 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 1391 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3424.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 564 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 1596 mg
-
Nátrium 663 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.8 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 362.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 380 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 1131 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1407 micro
Összesen
4919
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
378
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
12 dkg disznózsír
-
1 tk sütőpor
-
1 ek tejföl
A diós réteghez
-
1 csomag vaníliás cukor
-
14 dkg cukor
A tészta kenéséhez
A rácsozat kenéséhez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétharmad részét sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, és megkenjük lekvárral.
- A tojásfehérjéket habbá verjük, közben adagolva hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a darált diót, és a lekváros tésztalapra kenjük.
- A félretett tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval kb. 1, 5 cm széles csíkokat vágunk, és ferdén berácsozzuk vele a diós habot.
- A rácsot megkenjük felvert tojással.
- Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
- Szeleteljük, kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x34 cm
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14094
- Feltöltés dátuma: 2010. április 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Igazi nagymama sütemény. Nagyon-nagyon finom. Nem is tudom, miért nem sütöm gyakrabban. Egyik nagy erénye, hogy sokáig eltartható (már ha megéri:), ezért vendégváráskor, ünnepekre előre elkészíthető.