r
Nosalty Logó

Máglyarakás szapbea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szapbea
Máglyarakás szapbea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4332.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 2433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjéktől, és jól kikeverjük a vaníliás cukorral.
  2. Ezután a cukros sárgáját hozzáöntjük a tejhez, és alaposan elkeverjük benne, míg a cukor fel nem olvad.
  3. A kalácsot szeleteljük, majd a cukros tejbe áztatjuk pár percre.
  4. Közepes tepsinket kikenjük vastagon vajjal, vagy margarinnal, majd megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ne égjen le a süteményünk.
  5. Vékony szeletekre vágjuk a megpucolt almáinkat.
  6. Most következhet a rétegezés, a tepsi aljábaegy sor beáztatott kalácsot teszünk, majd rászórunk vékony fahéjréteget. Ezután jöhetnek az almaszeletek, majd egy kis kristálycukor és darált dió, vagy dejó. Ha magas a tepsink, tehetünk rá még egy réteget, de számítsunk olyan 2-3 cm emelkedésresülés közben.
  7. Betoljuk a sütőbe és közepes lángon 30-40 percig sütjük.
  8. Eközben habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor már majdnem kemény, hozzáadunk egy evőkanál sárgabaracklekvárt,egy kis cukrot ízlés szerint és késszé verjük.
  9. Megfelelő idő után kivesszük a süteményt és rákenjük a tojáshabot, pár percre visszatoljuk, amíg barna nem lesz a teteje.
  10. Utolsó lépésként amég forró süti habját ajánlatos felszeletelni, mert ha kihűl, már nehezebb lesz.
  11. Jó étvágyat hozzá :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23917
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás szapbea konyhájából
szapbea 9 recept

Nagyon szeretem a Bourbonos vaníliás cukrot, nem csak ebben a sütiben, mert nagyon jó ízt ad az édességeknek, próbáljátok ki :) Csináljunk kis "hullámokat" a hab tetejére még sütés előtt, a fakanál segítségével és még szebb lesz a sütink színe :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...