r
Nosalty Logó

Máglyarakás sanila konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sanila
Máglyarakás sanila konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    201.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7106.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    3210 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 4868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, feldaraboljuk,és megdinszteljük 5 dkg margarinon, 2 ek cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal. Kb. 15-20 perc.
  2. A kifliket felkarikázzuk, majd a tojássárgát 5 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral felverjük, és hozzáöntjük a 8 dl tejet, majd azzal is összekeverjük, és ráöntjük a feldarabolt kiflire.
  3. Atepsit kikenjük a maradék margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rápakoljuk rétegesen: kifli, lekvár, kifli, alma. Közte megszórjuk darált dióval.
  4. Betesszük a sütőbe, 15 percet sütjük 170 fokon.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 ek cukorral (szirupot is készíthetünk, akkor a forró szirupot belecsurgatjuk a kemény habba)és 2 ek lekvárral.
  6. 15 perc után kivesszük a tepsit, kenünk rá lekvárt, a tojásfehérjét, majd sütjük tovább 180 fokon, még 10-15 percet amíg a hab barnulni nem kezd.
  7. Sárgabaracklekvárral a legfinomabb, de bármilyen lekvár használható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14229
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű elkészíteni, édességnek, főételnek is kiváló egy laktató leves után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...