r
Nosalty Logó

Máglyarakás kertareg konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás kertareg konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Almás réteg

Tészta

Tojásfehérjehab

Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Almás réteg

Tészta

Tojásfehérjehab

Összesen 2632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Almás réteg

Tészta

Tojásfehérjehab

Összesen 135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1084 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1630 micro
Összesen 2632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Almás réteg

Tészta

Tojásfehérjehab

Elkészítés

Almás réteg

  1. Az almákból eltávolítjuk a magházat, és apró méretű kockákra vágjuk.
  2. Egy előzetesen kókuszzsírral kikent, teflonbevonatos serpenyőbe helyezzük, majd megszórjuk fahéjjal, édesítjük, és beletesszük a citromlevet is.
  3. Addig pároljuk, amíg a víz majdnem teljesen el nem tűnik.
  4. Eközben előkészítjük a tésztaréteget.

Tészta

  1. A tojássárgáját felverjük, ehhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat ledarálva, és a végén felolvasztott kókuszzsírral nedvesítjük.
  2. A masszát egy kókuszzsírral kikent, tűzálló üvegedénybe borítjuk, és belenyomkodjuk. Erre kerül az almás réteg
  3. Előmelegített sütőbe tesszük 155 fokon egy 20 percre.

Tojásfehérjehab

  1. Mialatt sül az első két réteg, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket az eritrittel és a citromlével.
  2. 20 perc elteltével kivesszük az üvegedényt, egyenletesen rákanalazzuk a felvert tojásfehérjehabot.
  3. Sütőbe tesszük, 155 fokon addig sütjük, amíg meg nem barnul egy kicsit a tojásfehérjehab (kb. 20-25 perc).
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1766
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus máglyarakás alakbarátabb verzióját szerettem volna megalkotni. Így született ez a recept, szeressétek ti is. :)

Hozzávalók

Almás réteg

Tészta

Tojásfehérjehab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...