r
Nosalty Logó

Máglyarakás kertareg konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Máglyarakás kertareg konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Almás réteg

Tészta

Tojásfehérjehab

329
Kalória
8.6g
Fehérje
25.2g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
153.2g
Víz
162.8g
Koleszterin
6.9g
Rost
16.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Almás réteg

Tészta

Tojásfehérjehab

Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Almás réteg

Tészta

Tojásfehérjehab

Összesen 2632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Almás réteg

Tészta

Tojásfehérjehab

Összesen 135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1084 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1630 micro
Összesen 2632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

Almás réteg

  1. Az almákból eltávolítjuk a magházat, és apró méretű kockákra vágjuk.
  2. Egy előzetesen kókuszzsírral kikent, teflonbevonatos serpenyőbe helyezzük, majd megszórjuk fahéjjal, édesítjük, és beletesszük a citromlevet is.
  3. Addig pároljuk, amíg a víz majdnem teljesen el nem tűnik.
  4. Eközben előkészítjük a tésztaréteget.

Tészta

  1. A tojássárgáját felverjük, ehhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat ledarálva, és a végén felolvasztott kókuszzsírral nedvesítjük.
  2. A masszát egy kókuszzsírral kikent, tűzálló üvegedénybe borítjuk, és belenyomkodjuk. Erre kerül az almás réteg
  3. Előmelegített sütőbe tesszük 155 fokon egy 20 percre.

Tojásfehérjehab

  1. Mialatt sül az első két réteg, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket az eritrittel és a citromlével.
  2. 20 perc elteltével kivesszük az üvegedényt, egyenletesen rákanalazzuk a felvert tojásfehérjehabot.
  3. Sütőbe tesszük, 155 fokon addig sütjük, amíg meg nem barnul egy kicsit a tojásfehérjehab (kb. 20-25 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

A klasszikus máglyarakás alakbarátabb verzióját szerettem volna megalkotni. Így született ez a recept, szeressétek ti is. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!