Máglyarakás cupcake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Osli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
30g kalács110 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g tej14 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
A töltelékhez
-
30g alma14 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
16g szilvalekvár25 kcal
A habhoz
-
12g tojásfehérje6 kcal
-
5g cukor19 kcal
A sütőformák előkészítéséhez
-
7g vaj50 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Összesen
455
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
300g kalács1101 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g tej140 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A töltelékhez
-
300g alma140 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
160g szilvalekvár248 kcal
A habhoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
50g cukor194 kcal
A sütőformák előkészítéséhez
-
70g vaj502 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
Összesen
4556
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
16g kalács59 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
13.3g tej7 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A töltelékhez
-
16g alma7 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8.5g szilvalekvár13 kcal
A habhoz
-
6.4g tojásfehérje3 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
A sütőformák előkészítéséhez
-
3.7g vaj27 kcal
-
2.7g zsemlemorzsa11 kcal
Összesen
242
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
455
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 238.2 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1457 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3804.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 967 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 923 mg
-
Nátrium 1575 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 532.4 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 650.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1847 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 514 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 1805 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1086 micro
Összesen
4556
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dl habtejszín
-
2.5 dl tej
-
3 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1 ek vaníliás cukor
A töltelékhez
-
5 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
20 teáskanál szilvalekvár
A habhoz
-
3 db tojásfehérje
-
5 dkg cukor
A sütőformák előkészítéséhez
-
5 ek vaj
-
5 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C). A formákat kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával. Muffin sütőt is lehet használni, nekem 20 db sütemény lett ebből a mennyiségből.
- A kalácsot széttépkedjük, hozzáadjuk a tészta hozzávalóit, és jól elkeverjük. Az a jó, ha a kalács kicsit darabos marad benne.
- A formákat megtöltjük a tésztával, tetejüket lesimítjuk. Sütés közben felpúposodik, de mikor kivesszük, le fog szépen lapulni. 20 percig sütjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelttepsire átpakoljuk őket. Ha nehezen jön ki a formából, akkor egy műanyag kiskanál nyelével rásegítünk. Ha maradt még tésztánk, akkor kisütjük a második adagot is.
- Amíg sül a tészta, az almákat lereszeljük, és a fahéjjal elkeverjük. A vajat felolvasztjuk, és a cukrot elkezdjük karamellizálni benne. Ha már pirul a cukor, beletesszük a reszelt almát, és kissé megpároljuk.
- Az előkészített sütikre egy-egy teáskanál szilvalekvárt kenünk, majd az almát elosztjuk a tetején, hogy mindegyikre egyenletesen jusson.
- A tojásfehérjéket habbá verjük, majd amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a cukrot is. Ezt is szépen elosztjuk a sütik tetején.
- A tepsit visszatesszük a sütőbe, és még 5-6 percig sütjük. Akkor jó, ha a hab elkezd szép színt kapni a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 286
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 30852
- Feltöltés dátuma: 2013. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Osli
8 recept
Az alapreceptet egy újságban láttam, ezt formáltam a saját ízlésemre. Pl. kevesebb cukrot használtam, így aki a nagyon édes sütiket szereti, az tegyen bele kicsit többet. Az eredeti recept baracklekvárt írt, amit a tésztába illetve a felvert habhoz kevert. Én fahéjas szilvalekvárt használtam, és nagyon jól illett az almához. Szerintem meg lehetne csinálni egyben sütve is, de ha pl. vendégeket várunk, akkor egyszerűbb így tálalni, mint felvagdosni. Nagyon dekoratív és finom sütemény.