r
Nosalty Logó

Máglyarakás cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Osli
Máglyarakás cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 4556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3804.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1805 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 4556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C). A formákat kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával. Muffin sütőt is lehet használni, nekem 20 db sütemény lett ebből a mennyiségből.
  2. A kalácsot széttépkedjük, hozzáadjuk a tészta hozzávalóit, és jól elkeverjük. Az a jó, ha a kalács kicsit darabos marad benne.
  3. A formákat megtöltjük a tésztával, tetejüket lesimítjuk. Sütés közben felpúposodik, de mikor kivesszük, le fog szépen lapulni. 20 percig sütjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelttepsire átpakoljuk őket. Ha nehezen jön ki a formából, akkor egy műanyag kiskanál nyelével rásegítünk. Ha maradt még tésztánk, akkor kisütjük a második adagot is.
  4. Amíg sül a tészta, az almákat lereszeljük, és a fahéjjal elkeverjük. A vajat felolvasztjuk, és a cukrot elkezdjük karamellizálni benne. Ha már pirul a cukor, beletesszük a reszelt almát, és kissé megpároljuk.
  5. Az előkészített sütikre egy-egy teáskanál szilvalekvárt kenünk, majd az almát elosztjuk a tetején, hogy mindegyikre egyenletesen jusson.
  6. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a cukrot is. Ezt is szépen elosztjuk a sütik tetején.
  7. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és még 5-6 percig sütjük. Akkor jó, ha a hab elkezd szép színt kapni a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 30798
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet egy újságban láttam, ezt formáltam a saját ízlésemre. Pl. kevesebb cukrot használtam, így aki a nagyon édes sütiket szereti, az tegyen bele kicsit többet. Az eredeti recept baracklekvárt írt, amit a tésztába illetve a felvert habhoz kevert. Én fahéjas szilvalekvárt használtam, és nagyon jól illett az almához. Szerintem meg lehetne csinálni egyben sütve is, de ha pl. vendégeket várunk, akkor egyszerűbb így tálalni, mint felvagdosni. Nagyon dekoratív és finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...