r
Nosalty Logó

Madártejkrém meggyszósszal Zila formában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madártejkrém meggyszósszal Zila formában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 181 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 2170 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 192 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 181 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 2170 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Elkészítés

A krémhez

  1. Madártejet készítünk. A tejet felforraljuk, a tojássárgáját kikeverjük a nyírfacukorral, keményítővel, vaníliás cukorral és egy kevés hideg tejjel, majd folyamatos keverés mellett a forró tejbe öntjük, míg be nem sűrűsödik.
  2. A madártejet kihűtjük.
  3. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és addig melegítjük, míg szintelen egynemű nem lesz.
  4. A kihűlt madártejhez hozzáadjuk a felvert tejszín felét, összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és a felvert tejszín másik felét. Egy keveset elveszünk a díszítéshez. Lazán összedolgozzuk.
  5. A Zila tortaformát előkészítjük, kifújjuk a formaleválasztóval, beletöltjük a krémet, tömörítjük, befedjük a piskótával, és hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Töltsük meg a korpuszokat bonbon meggyszósszal, és díszítsük tejszínhabbal, gyümölcsökkel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14062
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt az első recept, amit kipróbáltam ebben a formában. Többféle öntettel is betölthetjük, csoki, különböző gyümölcsöntetek, vagy ha a madártejkrémet egy kis tejjel felhigítjuk, akár azzal  is.

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...