r
Nosalty Logó

Madársaláta mustáros öntettel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Madársaláta mustáros öntettel
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk. A madársalátát megmossuk, majd salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk. Az ecetet elkeverjük a mézzel, mustárral, levessel, sóval, borssal. A végen pedig hozzákeverjük az olajat és a hagymakockákat.
  3. A madársalátát, sárgarépát és az öntetet óvatosan összekeverjük. A salátát tányérokra osztjuk, és megszórjuk a mogyoróval.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9923
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű és finom saláta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...