r
Nosalty Logó

Macskaszem Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Macskaszem Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 3584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 289 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 598 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 3584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához: Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel és 1 csipet cukorral, majd lefedve meleg helyen kb. 10-15 percet hagyjuk állni.
  2. A lisztet morzsásra dolgozzuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a tojások sárgáját, tejfölt és a tej-élesztő keverékét. Sima rugalmas tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokat kb. 20x25 cm-es vékony lappá nyújtjuk.
  4. A meggybefőttet leszűrjük.
  5. A lapokat megkenjük 1-1 ek lekvárral. A széleket kirakjuk meggyszemekkel, majd óvatosan a közép felé feltekerjük úgy, hogy a közepén kb. 3 cm szabad maradjon. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadagoljuk a cukrot. A diót óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A habot egy kanál segítségével elosztjuk a tekercsek közepére, és elsimítjuk.
  7. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2324
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, mutatós sütemény. A kihűlt tekercseket porcukorral megszórj, kb. 1-1 ½ cm szeletekre vágjuk, és tálaljuk.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...