Macskaszem Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
42g finomliszt152 kcal
-
2 kcal
-
5g tej3 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A töltelékhez:
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
21g dió136 kcal
Azon kívül:
-
28 kcal
-
67g meggybefőtt48 kcal
Összesen
598
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
250g finomliszt910 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
30g tej17 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g tejföl59 kcal
A töltelékhez:
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
125g dió818 kcal
Azon kívül:
-
167 kcal
-
400g meggybefőtt288 kcal
Összesen
3584
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
20.2g finomliszt74 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
2.4g tej1 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
A töltelékhez:
-
6.5g tojásfehérje3 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
10.1g dió66 kcal
Azon kívül:
-
4.9g sárgabaracklekvár14 kcal
-
32.4g meggybefőtt23 kcal
Összesen
289
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
598
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 182.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1934.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 962 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.7 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 189.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 875 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 856 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 495 micro
Összesen
3584
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
250 g finomliszt
-
10 g friss élesztő
-
30 ml tej
-
1 ek cukor
-
100 g vaj
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
1.5 ek tejföl
A töltelékhez:
-
2 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
100 g cukor
-
125 g dió
Azon kívül:
-
3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához:
- A tésztához: Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel és 1 csipet cukorral, majd lefedve meleg helyen kb. 10-15 percet hagyjuk állni.
- A lisztet morzsásra dolgozzuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a tojások sárgáját, tejfölt és a tej-élesztő keverékét. Sima rugalmas tésztává gyúrjuk.
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokat kb. 20x25 cm-es vékony lappá nyújtjuk.
- A meggybefőttet leszűrjük.
- A lapokat megkenjük 1-1 ek lekvárral. A széleket kirakjuk meggyszemekkel, majd óvatosan a közép felé feltekerjük úgy, hogy a közepén kb. 3 cm szabad maradjon. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadagoljuk a cukrot. A diót óvatosan a tojáshabhoz keverjük. A habot egy kanál segítségével elosztjuk a tekercsek közepére, és elsimítjuk.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2324
- Feltöltés dátuma: 2020. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Finom, mutatós sütemény. A kihűlt tekercseket porcukorral megszórj, kb. 1-1 ½ cm szeletekre vágjuk, és tálaljuk.