r
Nosalty Logó

Macskaszem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Macskaszem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1985 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.7 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2111 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    915 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    7939 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1748 micro
Összesen 6360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókból közepesen lágy tésztát gyúrunk és négy cipót készítünk.
  2. A cipókat kinyújtjuk téglalap alakúra és a két szélét megszórjuk zsemlemorzsával, és sorbarakjuk a meggyet. Feltekerjük mindkét oldalon és a közepén kicsi üres részt hagyunk.
  3. Az üres részbe töltjük a habos diókrémet (ehhez a cukros tojásfehérjehabba forgatjuk óvatosan a darált diót).
  4. A tésztacsík két oldalát megkenjük tojássárgával és mehet az előmelegített sütőbe.
  5. Kihűlve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 248
  • Össznézettség: 111044
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Macskaszem
Atkáriné Terike 17 recept

Nagyon ízlik mindenkinek. Friss meggyel  a legfinomabb!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...