r
Nosalty Logó

Lúdláb torta Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lúdláb torta Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 3297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4452.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1134 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 3297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A torta elkészítés a kakaós piskótával kezdjük. Ehhez a csokoládét és a margarint felolvasztjuk gőz felett, vagy alacsony fokozaton a mikróban. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból (rakjunk hozzá egy csipetnyi sót is) kemény habot verünk. Ezután hozzákeverjük a villával enyhén felvert tojássárgáját és az olvasztott vajas csokoládét (ezt hagyjuk langyosra hűlni, nehogy összekapja a tojást). Keverjük márványosra, majd adjuk hozzá a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet is. Óvatos forgató mozdulatokkal kezdjük el összedolgozni, majd mehet hozzá a tej is. Ezután keverjük teljesen csomómentes, sima tésztává. Egy alaposan kivajazott tortaformába helyezzük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre 18-20 perc alatt. A torta közepét tűpróbával ellenőrizzük, hogy alaposan megsült-e.
  2. Ha készen van a tészta, rakjuk félre hűlni és készítsük el a krémet. Ehhez a tejből, a cukorból és pudingporból készítsük el a pudingot. Ezután rakjuk hozzá a szobahőmérsékletű, felkockázott vajat, a felolvasztott és a kakaóval összekevert csokoládét, és robotgéppel habosítsuk össze. Ha ezzel is megvagyunk, mehet bele a hideg vízben áztatott és kinyomkodott zselatin is, amit szintén belekeverünk.
  3. Ezután következik a torta összeállítása. A kihűlt piskótát két egyenlő részre vágjuk. A kettévágott tészta alsó részét helyezzük vissza tortaformába, és ha van olyanunk otthon, ecseteljük le a Cherry Brandy-vel. Ezután oszlassuk el rajta a fele mennyiségű csokoládés krémet, majd rakjuk rá a lecsepegtetett meggybefőttet, erre öntsük rá a maradék krémet. Utolsó lépésként mehet rá a piskóta felső része is, amit óvatosan nyomkodjunk rá, és rakjuk kb. egy órára a hűtőbe kicsit megdermedni.
  4. Az egy óra lejárta után, vegyük ki a tortát, és kenjük le a felolvasztott, olajjal összekevert csokoládéval, és rakjuk körbe a megmaradt meggyszemekkel. Amennyiben ezzel is elkészültünk, rakjuk a hűtőbe legalább 4 órára, de legjobb, ha egy éjszakát pihen, és ezután tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 28693
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A régi klasszikus és megunhatatlan lúdláb torta...:) Ezúttal egy egyszerűen elkészíthető változat, vajas krém helyett pedig...könnyű csokipudingos töltelékkel. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...