Ludaskása sült kacsacombbal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
A ludaskásához
-
150g kacsaaprólék339 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
38g fehérrépa24 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
500g víz0 kcal
A húshoz
Összesen
1466
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
A ludaskásához
-
600g kacsaaprólék1357 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
150g fehérrépa96 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
2000g víz0 kcal
A húshoz
Összesen
5865
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
A ludaskásához
-
12.5g kacsaaprólék28 kcal
-
4.2g sárgarépa2 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
3.1g gomba1 kcal
-
2.1g zeller1 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.2g rizs15 kcal
-
41.5g víz0 kcal
A húshoz
Összesen
123
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 118.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1119.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 800.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 569 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 223 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 1547 micro
-
β-karotin 4256 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
1466
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.7 g
Zsír
-
Összesen 475.2 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 225 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 912 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4476.8 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 2300 mg
-
Nátrium 1097 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 3200.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2276 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 892 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 855 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 6189 micro
-
β-karotin 17023 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2964 micro
Összesen
5865
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
A ludaskásához
-
60 dkg kacsaaprólék
-
20 dkg sárgarépa
-
15 dkg fehérrépa
-
10 dkg zeller
-
2 kis fej vöröshagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
5 db zellerlevél
-
3 szem fekete bors
-
só ízlés szerint
-
1 bögre rizs
-
2 l víz
A húshoz
Elkészítés
A ludaskásához
- A hideg vízben tisztított aprólékot öntsük fel 2 l hideg vízzel, adjuk hozzá a megtisztított sárga- és fehérrépát, a zellert (s ha van, a megtisztított gombát), tegyük bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adjunk hozzá egy-egy csokor petrezselymet és zellerzöldet, néhány szem fekete borsot, sót, s lassú tűzre tegyük fel főni.
- Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne), tegyük félre, szedjük le a zsírját, szedjük ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrjük át.
- A húst csontozzuk ki, s a belsőségekkel együtt vágjuk kis kockákra, a sárga- és a fehérrépát, a zellert (és a gombát) ugyancsak kockázzuk fel.
- A levesről leszedjük zsír egy részét, hevítsük fel, forgassuk bele a rizst, s addig kevergessük, amíg az nem válik üvegessé (öntsük fel a forró húslevessel, legfeljebb kétannyi leves kell, mint amennyi a rizs térfogata volt).
- Ha a lé felforrt, vegyük egészen kicsire a tüzet, s fedő alatt pároljuk a rizst. Amikor már félig megpuhult, akkor óvatosan keverjük hozzá a zöldséget és a húsfélét, s azzal együtt pároljuk készre.
- Közben a combokat egy másik serpenyőben tegyük oda sütni, a fokhagymával és sóval süssük pirosra.
- Ha kész, együtt tálaljuk a kész kásával, saláta, savanyúság illik hozzá.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 7616
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Ajánló
Sok petrezselyem és zellerlevél nagyon finommá teszi a kását.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eléggé nehéz étel, így inkább ebédre egytálételnek ajánlom. Nagyon finom kacsacomb nélkül is friss ropogós salátával.