r
Nosalty Logó

Ludaskása sült kacsacombbal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ludaskása sült kacsacombbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A ludaskásához

A húshoz

Összesen 1466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A ludaskásához

A húshoz

Összesen 5865 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A ludaskásához

A húshoz

Összesen 123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    4256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 1466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    475.2 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4476.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    3200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2276 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    892 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    855 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    17023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2964 micro
Összesen 5865 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A ludaskásához

A húshoz

Elkészítés

A ludaskásához

  1. A hideg vízben tisztított aprólékot öntsük fel 2 l hideg vízzel, adjuk hozzá a megtisztított sárga- és fehérrépát, a zellert (s ha van, a megtisztított gombát), tegyük bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adjunk hozzá egy-egy csokor petrezselymet és zellerzöldet, néhány szem fekete borsot, sót, s lassú tűzre tegyük fel főni.
  2. Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne), tegyük félre, szedjük le a zsírját, szedjük ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrjük át.
  3. A húst csontozzuk ki, s a belsőségekkel együtt vágjuk kis kockákra, a sárga- és a fehérrépát, a zellert (és a gombát) ugyancsak kockázzuk fel.
  4. A levesről leszedjük zsír egy részét, hevítsük fel, forgassuk bele a rizst, s addig kevergessük, amíg az nem válik üvegessé (öntsük fel a forró húslevessel, legfeljebb kétannyi leves kell, mint amennyi a rizs térfogata volt).
  5. Ha a lé felforrt, vegyük egészen kicsire a tüzet, s fedő alatt pároljuk a rizst. Amikor már félig megpuhult, akkor óvatosan keverjük hozzá a zöldséget és a húsfélét, s azzal együtt pároljuk készre.
  6. Közben a combokat egy másik serpenyőben tegyük oda sütni, a fokhagymával és sóval süssük pirosra.
  7. Ha kész, együtt tálaljuk a kész kásával, saláta, savanyúság illik hozzá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7583
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Ajánló

Sok petrezselyem és zellerlevél nagyon finommá teszi a kását.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eléggé nehéz étel, így inkább ebédre egytálételnek ajánlom. Nagyon finom kacsacomb nélkül is friss ropogós salátával.

Hozzávalók

A ludaskásához

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...