r
Nosalty Logó

Ludaskása árpagyönggyel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsus
Ludaskása árpagyönggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3034 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4902 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2911 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 4247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt forró vízbe áztatjuk, és felhasználásig a vízben hagyjuk.
  2. A libacombokat kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Egy olyan edénybe tesszük a húst, a csontokat, a hagymát és az egész borsot, amit később betehetünk a sütőbe (vasból a legjobb), felöntjük épp annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, és feltesszük főni kb. 2 óra hosszára.
  3. Kivesszük csontot, a borsot és a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, fokhagymát, zellert, gombát, árpagyöngyöt, megízesítjük, ha még szükséges.
  4. Forró, 200 fokos sütőbe tesszük, és 40 percig lefedve sütjük. Ha időközben észrevesszük, hogy sok rajta a lé, vegyük le a fedőt. Kivesszük, megnézzük megfőtt-e az árpagyöngy, ha nem, visszatesszük. Az árpagyöngy kétszer annyi folyadékot vesz fel, és nem fő szét.
  5. Az árpát és a libát is elég nehéz szétfőzni, ez pont az az étel, amit a sütőben jó sokáig süthetünk kis lángon. Nem hogy veszítene az ízéből, még ízletesebb lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 10601
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

A ludaskásának rengeteg változata van, itt szeretném megmutatni, hogy készítem én. Az árpagyöngy igazi téli, melengető étel, nagyon jól megy a libához, azt hiszem talán jobban is, mint a rizs. Csak egy kicsivel kell tovább főzni, de mennyivel gazdagabb íze lesz az ételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...