Ludaskása árpagyönggyel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g libacomb772 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g fehérrépa32 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
63g gersli220 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1063
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1600g libacomb3087 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g fehérrépa128 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
50g zeller18 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
250g gersli880 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
4247
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
35.8g libacomb69 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
4.5g fehérrépa3 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.1g zeller0 kcal
-
2.2g gomba0 kcal
-
5.6g gersli20 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
44.7g víz0 kcal
Összesen
94
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1225.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 727.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3034 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
1063
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 165.7 g
Zsír
-
Összesen 284.1 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 666 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4902 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 2851 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2911 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1358 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1104 micro
Összesen
4247
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db libacomb
-
1 közepes db vöröshagyma
-
25 dkg gersli
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az árpagyöngyöt forró vízbe áztatjuk, és felhasználásig a vízben hagyjuk.
- A libacombokat kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Egy olyan edénybe tesszük a húst, a csontokat, a hagymát és az egész borsot, amit később betehetünk a sütőbe (vasból a legjobb), felöntjük épp annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, és feltesszük főni kb. 2 óra hosszára.
- Kivesszük csontot, a borsot és a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, fokhagymát, zellert, gombát, árpagyöngyöt, megízesítjük, ha még szükséges.
- Forró, 200 fokos sütőbe tesszük, és 40 percig lefedve sütjük. Ha időközben észrevesszük, hogy sok rajta a lé, vegyük le a fedőt. Kivesszük, megnézzük megfőtt-e az árpagyöngy, ha nem, visszatesszük. Az árpagyöngy kétszer annyi folyadékot vesz fel, és nem fő szét.
- Az árpát és a libát is elég nehéz szétfőzni, ez pont az az étel, amit a sütőben jó sokáig süthetünk kis lángon. Nem hogy veszítene az ízéből, még ízletesebb lesz.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 10601
- Feltöltés dátuma: 2014. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
A ludaskásának rengeteg változata van, itt szeretném megmutatni, hogy készítem én. Az árpagyöngy igazi téli, melengető étel, nagyon jól megy a libához, azt hiszem talán jobban is, mint a rizs. Csak egy kicsivel kell tovább főzni, de mennyivel gazdagabb íze lesz az ételnek.