r
Nosalty Logó

Ludaskása árpagyönggyel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsus
Ludaskása árpagyönggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3034 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1063 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4902 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2911 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 4247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt forró vízbe áztatjuk, és felhasználásig a vízben hagyjuk.
  2. A libacombokat kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Egy olyan edénybe tesszük a húst, a csontokat, a hagymát és az egész borsot, amit később betehetünk a sütőbe (vasból a legjobb), felöntjük épp annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, és feltesszük főni kb. 2 óra hosszára.
  3. Kivesszük csontot, a borsot és a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, fokhagymát, zellert, gombát, árpagyöngyöt, megízesítjük, ha még szükséges.
  4. Forró, 200 fokos sütőbe tesszük, és 40 percig lefedve sütjük. Ha időközben észrevesszük, hogy sok rajta a lé, vegyük le a fedőt. Kivesszük, megnézzük megfőtt-e az árpagyöngy, ha nem, visszatesszük. Az árpagyöngy kétszer annyi folyadékot vesz fel, és nem fő szét.
  5. Az árpát és a libát is elég nehéz szétfőzni, ez pont az az étel, amit a sütőben jó sokáig süthetünk kis lángon. Nem hogy veszítene az ízéből, még ízletesebb lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 10441
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

A ludaskásának rengeteg változata van, itt szeretném megmutatni, hogy készítem én. Az árpagyöngy igazi téli, melengető étel, nagyon jól megy a libához, azt hiszem talán jobban is, mint a rizs. Csak egy kicsivel kell tovább főzni, de mennyivel gazdagabb íze lesz az ételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek