r
Nosalty Logó

Lübecki marcipántorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Lübecki marcipántorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Összesen 762 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Összesen 9179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 762 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    577.3 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3878.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cukor
    612 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    389 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3385 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 9179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Elkészítés

Linzertészta

  1. A linzer hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, és sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk.
  2. 190 fokon kb. 20 percig sütjük.

Tortaalap

  1. Konyhai robotgéppel magas fokozaton 4 db tojást, 130 g cukrot, csipet sót, 1 csomag vaníliás cukrot, kb. 15 percen keresztül, nagyon sűrű, krémes állagúra keverjük addig, hogy már rajta marad a keverőkanálon a krém.
  2. Majd egy főzőkanál segítségével hozzákeverjük a szárazanyagokat.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm formában öntjük, egyenletesre igazítjuk. 190 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Arra ügyeljünk, hogy a kívánt hőfokot elérje a sütő, mert fontos, hogy azonnal a sütőbe kerüljön a tészta. Sütés után kb. 5 percet várunk, majd a tortaformával együtt egy rácsra borítjuk, és úgy hagyjuk kihűlni.
  4. Miután kihűlt, 3 lapra fölvágjuk.

Marcipánkrém

  1. A marcipánmasszát lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, és villa segítségével rummal és a vízzel krémes állagúra kikeverjük.
  2. A 600 ml tejszínt a 3 csomag habfixálóval és a cukorral fölhabosítjuk, a marcipánkrémet és a darált mogyorót fakanállal hozzákeverjük.
  3. A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd a linzertésztát belehelyezzük, és megkenjük málnalekvárral.
  4. Rárakjuk az egyik mogyorós lapot, és a krém egy részét rákenjük. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el, és befedjük a harmadik tortalappal, amit szintén vékonyan krémmel megkenünk. 2 órát hűtőben tároljuk.
  5. 400 ml tejszínt a 2 csomag habfixálóval fölhabosítunk, és körbekenjük a tortát, majd a tetejét is megkenjük. Egy órát a mélyhűtőbe helyezzük.
  6. Közben kinyújtjuk a marcipánmasszát kettő sütőpapír között, amit vékonyan megszórunk porcukorral vagy étkezési keményítővel. Tanácsos lemérni a formát és a szélét, így kb. megkapjuk a méretet, mekkora nagyságúra nyújtsuk ki a marcipánmasszát. Majd a lefagyasztott tortát bevonjuk vele. A szélét körben levágjuk.
  7. Ízlésünknek megfelelően díszíthetjük. Hagyományosan tejszínhabbal és diószemekkel díszítik. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 9132
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lübecki marcipántorta
Éva házias konyhája 159 recept

Lübecker marzipan torta. Íme a kedvenc tortám. Városunkban üzemel a Schwermer csokiüzem, ami üzemeltet egy nagyon közismert cukrászdát is, mert isteni finom sütiket és pralinékat árulnak. Anno a férjem engem is elvitt oda, amikor megismerkedtünk. A választásom ez a torta volt, azóta a kedvencem. Minden születésnapomon meglep vele a családom. Többször tettem kísérleteket megalkotni, ami ugyan ízeiben finom volt, de nem tükrözte ezeket az ízeket, valami hiányzott. Majd rátaláltam Lisa oldalára, egy német cukrász, aki a klasszikus és a mai modern süteményeket tanítja az érdeklődőknek. A  torta receptje is köztük volt, legalábbis az alapokat ott megtaláltam. De miután megsütöttem, nagyon édes lett, ezért átformáltam a receptet. Na meg a cukrászdában megszokott íz is hiányzott belőle, a fahéj. Így újraalkottam az ízvilágát. Ez a recept most pont ugyanazt az ízélményt nyújtja, ahogy a kedvenc cukrászdámba készítik, a családom is ezt visszaigazolta. Ünnepnapokra, különleges alkalmakra szoktam megsütni. Időigényes az elkészítése, de nagyon finom.

Hozzávalók

Linzertészta

Tortaalap

Marcipánkrém

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...