LowCarb sós karamellás csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Torta alap
-
3g kesudió14 kcal
-
7g fehérjepor27 kcal
-
7g kókuszliszt17 kcal
-
6 kcal
-
4g erythritol0 kcal
-
9g avokádó11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
1g víz0 kcal
Karamell réteg
-
25g erythritol0 kcal
-
8g méz25 kcal
-
1g konjac liszt2 kcal
-
0g só0 kcal
Csoki bevonat
-
58 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
Összesen
182
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Torta alap
-
30g kesudió166 kcal
-
80g fehérjepor329 kcal
-
80g kókuszliszt207 kcal
-
68 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
110g avokádó130 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g víz0 kcal
Karamell réteg
-
300g erythritol0 kcal
-
100g méz304 kcal
-
15g konjac liszt28 kcal
-
1g só0 kcal
Csoki bevonat
-
695 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
Összesen
2193
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Torta alap
-
2.6g kesudió15 kcal
-
7g fehérjepor29 kcal
-
7g kókuszliszt18 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
4.4g erythritol0 kcal
-
9.7g avokádó11 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
1.4g víz0 kcal
Karamell réteg
-
26.4g erythritol0 kcal
-
8.8g méz27 kcal
-
1.3g konjac liszt2 kcal
-
0.1g só0 kcal
Csoki bevonat
-
10.5g cukormentes csokoládé61 kcal
-
13.2g főzőtejszín17 kcal
Összesen
192
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
182
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 118 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3798.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 654 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 1197 mg
-
Nátrium 1414 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.4 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 264.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 829 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 820 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 482 micro
Összesen
2193
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
Torta alap
-
30 g kesudió
-
80 g kókuszliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
50 g erythritol
-
110 g avokádó
-
0.3 teáskanál só
-
1 db vanília
-
1 db tojás
-
2 evőkanál víz
Karamell réteg
-
300 g erythritol
-
4 ek méz
-
1 ek konjac liszt
-
0.3 kávéskanál só
Csoki bevonat
-
120 g cukormentes csokoládé
-
150 ml főzőtejszín
Elkészítés
Torta alap
- Mérjük ki a hozzávalókat, az avokádót pedig pürésítsük kézi mixerrel, mert ezt fogjuk a vaj helyett használni.
- Keverjük össze egy nagyobb tálban a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a lepürésített avokádót, és üssük bele a tojást.
- Végül kaparjuk bele a vaníliát, és villával vagy kézzel jól gyúrjuk össze, hogy egynemű masszát kapjunk.
- Ezután tegyük be a hűtőbe 10-15 percre pihenni a tésztát.
Karamell réteg
- Amíg a tészta a hűtőben pihen, csináljuk meg a karamellszószt. Ehhez öntsünk egy edénybe az eritritet, adjuk hozzá a mézet, és kezdjük el melegíteni közepes lángon. Mivel az eritrit nem cukor, ezért nem karamellizálódna a méz nélkül. Kevergessük folyamatosan, hogy le ne égjen.
- Amikor már barnás színe van a folyadéknak, vegyük le a tűzről, és lassan öntsük hozzá a tejszínt, de óvatosan csak, mert ha hirtelen öntjük bele az egészet, kifut. Alacsony fokozaton még egy picit forraljuk, majd vegyük le a tűzről.
- A konjaklisztet folyamatos kevergetés közben engedjük fel kevés vízzel, hogy kicsit sűrűbb, de még folyékony oldatot kapjunk, majd ehhez kanalazzunk apránként a forró szirupból körülbelül 2 dl-t, folyamatos kevergetés közben. Ez azért kell, hogy ne csomósodjon össze a konjakliszt. Eztán lassan öntsük a lábosban lévő sziruphoz a konjaklisztes folyadékot, de közben ezt is folyton kevergessük. Ha szép homogén szirupot kapunk, rakjuk félre hűlni egy negyed órára. Ha véletlen csomós lett, nyugodtan turmixoljuk össze kézi mixerrel.
- Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Eztán szurkáljuk meg villával, majd vágjunk a sütőpapírból egy akkora darabot, amekkora a torta alapja, és szórjunk rá lencsét, hogy az súlyként lenyomja a tésztát. Ez azért szükséges, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben.
- Rakjuk a sütőbe 10-15 percre 180 fokon. Majd szórjuk ki belőle a lencsét, és rakjuk vissza a sütőbe a tésztát még 10-15 percre. Ha megsült a tészta, vegyük ki, és kicsit rakjuk félre kihűlni.
- Ha kihűlt, öntsük rá a már szintén kihűlt karamellszószt, és rakjuk be a hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára, hogy kellőképp megkössön a szósz, és másnap rá tudjuk önteni a csokoládé bevonatot.
Csoki bevonat
- A tejszínt melegítsük fel közepes lángon, majd kockákra törve rakjuk bele a csokoládét. Folyamatos kevergetés közben olvasszuk fel teljesen a csokimázat, majd óvatosan öntsük a tortára.
- Eztán pihentessük ismét a hűtőben, míg a csokoládé is megköt a torta tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 300
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 53011
- Feltöltés dátuma: 2015. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hát nem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, legmacera-mentesebb édesség, amit valaha készítettem, de esküszöm, megéri a fáradságot, hiszen: nagyon jól néz ki, borzasztóan finom és a legjobb, hogy még én is ehetek belőle, egyetemben azokkal, akik hozzám hasonlóan kínosan ügyelnek a kalória bevitelre… a szénhidrátról már nem is beszélve. A legjobb benne, hogy kinézetre ez a torta olyan, hogy egy komolyabb diéta idején még ránézni sem ildomos, nemhogy egy méteres körön belülre merészkedni… na de, hogy egy icipicit is belenyalni… pfff, megbocsájthatatlanul bűnös dolognak tűnik… pedig ez nem az. Részletek a blogomon.