r
Nosalty Logó

LowCarb sós karamellás csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
LowCarb sós karamellás csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Torta alap

Karamell réteg

Csoki bevonat

Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Torta alap

Karamell réteg

Csoki bevonat

Összesen 2193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Torta alap

Karamell réteg

Csoki bevonat

Összesen 192 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3798.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 2193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Torta alap

Karamell réteg

Csoki bevonat

Elkészítés

Torta alap

  1. Mérjük ki a hozzávalókat, az avokádót pedig pürésítsük kézi mixerrel, mert ezt fogjuk a vaj helyett használni.
  2. Keverjük össze egy nagyobb tálban a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a lepürésített avokádót, és üssük bele a tojást.
  3. Végül kaparjuk bele a vaníliát, és villával vagy kézzel jól gyúrjuk össze, hogy egynemű masszát kapjunk.
  4. Ezután tegyük be a hűtőbe 10-15 percre pihenni a tésztát.

Karamell réteg

  1. Amíg a tészta a hűtőben pihen, csináljuk meg a karamellszószt. Ehhez öntsünk egy edénybe az eritritet, adjuk hozzá a mézet, és kezdjük el melegíteni közepes lángon. Mivel az eritrit nem cukor, ezért nem karamellizálódna a méz nélkül. Kevergessük folyamatosan, hogy le ne égjen.
  2. Amikor már barnás színe van a folyadéknak, vegyük le a tűzről, és lassan öntsük hozzá a tejszínt, de óvatosan csak, mert ha hirtelen öntjük bele az egészet, kifut. Alacsony fokozaton még egy picit forraljuk, majd vegyük le a tűzről.
  3. A konjaklisztet folyamatos kevergetés közben engedjük fel kevés vízzel, hogy kicsit sűrűbb, de még folyékony oldatot kapjunk, majd ehhez kanalazzunk apránként a forró szirupból körülbelül 2 dl-t, folyamatos kevergetés közben. Ez azért kell, hogy ne csomósodjon össze a konjakliszt. Eztán lassan öntsük a lábosban lévő sziruphoz a konjaklisztes folyadékot, de közben ezt is folyton kevergessük. Ha szép homogén szirupot kapunk, rakjuk félre hűlni egy negyed órára. Ha véletlen csomós lett, nyugodtan turmixoljuk össze kézi mixerrel.
  4. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Eztán szurkáljuk meg villával, majd vágjunk a sütőpapírból egy akkora darabot, amekkora a torta alapja, és szórjunk rá lencsét, hogy az súlyként lenyomja a tésztát. Ez azért szükséges, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben.
  5. Rakjuk a sütőbe 10-15 percre 180 fokon. Majd szórjuk ki belőle a lencsét, és rakjuk vissza a sütőbe a tésztát még 10-15 percre. Ha megsült a tészta, vegyük ki, és kicsit rakjuk félre kihűlni.
  6. Ha kihűlt, öntsük rá a már szintén kihűlt karamellszószt, és rakjuk be a hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára, hogy kellőképp megkössön a szósz, és másnap rá tudjuk önteni a csokoládé bevonatot.

Csoki bevonat

  1. A tejszínt melegítsük fel közepes lángon, majd kockákra törve rakjuk bele a csokoládét. Folyamatos kevergetés közben olvasszuk fel teljesen a csokimázat, majd óvatosan öntsük a tortára.
  2. Eztán pihentessük ismét a hűtőben, míg a csokoládé is megköt a torta tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 300
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 52977
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát nem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, legmacera-mentesebb  édesség, amit valaha készítettem, de esküszöm, megéri a fáradságot, hiszen: nagyon jól néz ki, borzasztóan finom és a legjobb, hogy még én is ehetek belőle, egyetemben azokkal, akik hozzám hasonlóan kínosan ügyelnek a kalória bevitelre… a szénhidrátról már nem is beszélve. A legjobb benne, hogy kinézetre ez a torta olyan, hogy egy komolyabb diéta idején még ránézni sem ildomos, nemhogy egy méteres körön belülre merészkedni… na de, hogy egy icipicit is belenyalni… pfff, megbocsájthatatlanul bűnös dolognak tűnik… pedig ez nem az. Részletek a blogomon.

Hozzávalók

Torta alap

Karamell réteg

Csoki bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...