Konjac liszt

Konjac liszt

Leírás

A konjac vagy más néven leopárdkontyvirág Kelet-Ázsia területén őshonos növény. A kelet-ázsiai országokban - elsősorban Japánban, Kínában, Tajvanon magas rost tartalmú (glükomannán) gumójából készítenek pl. lisztet vagy használják az állati eredetű zselésítők helyettesítésére. A gumóból nyert liszt vízzel keverve sokszorosára duzzad, mivel élelmi rost tartalmának köszönhetően rendkívül magas vízmegkötő képességű. Az élelmiszeriparban elsősorban emulgeálószerként használják, az élelmiszercímkéken E425-ként találkozhatunk vele. Használata: hideg folyadékkal keverjük csomómentesre, és így adjuk folytonos keverés mellett a sűríteni kívánt meleg ételhez, majd főzzük össze. Szemcsés anyaggal (só, cukor/édesítő) elkeverve hatékonyabb, ezt követően lehet hideg folyadékban feloldva adni a meleg alapanyagokhoz. Hideg sűrítés esetén 20-40 perc pihentetést igényel. Főzelékekhez 1 csapott kávéskanál/ 500-700 ml, pudinghoz másfél-két csapott kávéskanál/ 500 ml. Sütéshez a maglisztből készült tészták alapanyagához 1 kávéskanállal adjuk állag javítóként. Mivel nagyon gyorsan, nagyon sok nedvességet képes megkötni, ne kerüljön gyermek kezébe! Szárazon, magában történő fogyasztása fulladásveszély vagy nyelési nehézségek veszélye miatt tilos. forrás: Wikipedia

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Konjac liszt

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

0 g

gramm konjac liszt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

10 mg

szénhidrát

rost

82 g

vitaminok

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...