Konjac liszt
Leírás
A konjac vagy más néven leopárdkontyvirág Kelet-Ázsia területén őshonos növény. A kelet-ázsiai országokban - elsősorban Japánban, Kínában, Tajvanon magas rost tartalmú (glükomannán) gumójából készítenek pl. lisztet vagy használják az állati eredetű zselésítők helyettesítésére. A gumóból nyert liszt vízzel keverve sokszorosára duzzad, mivel élelmi rost tartalmának köszönhetően rendkívül magas vízmegkötő képességű. Az élelmiszeriparban elsősorban emulgeálószerként használják, az élelmiszercímkéken E425-ként találkozhatunk vele. Használata: hideg folyadékkal keverjük csomómentesre, és így adjuk folytonos keverés mellett a sűríteni kívánt meleg ételhez, majd főzzük össze. Szemcsés anyaggal (só, cukor/édesítő) elkeverve hatékonyabb, ezt követően lehet hideg folyadékban feloldva adni a meleg alapanyagokhoz. Hideg sűrítés esetén 20-40 perc pihentetést igényel. Főzelékekhez 1 csapott kávéskanál/ 500-700 ml, pudinghoz másfél-két csapott kávéskanál/ 500 ml. Sütéshez a maglisztből készült tészták alapanyagához 1 kávéskanállal adjuk állag javítóként. Mivel nagyon gyorsan, nagyon sok nedvességet képes megkötni, ne kerüljön gyermek kezébe! Szárazon, magában történő fogyasztása fulladásveszély vagy nyelési nehézségek veszélye miatt tilos. forrás: Wikipedia
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Konjac liszt
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
3 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
10 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
10 mg
szénhidrát
rost
82 g
vitaminok