r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcs-zselés panna cotta házi mandulatejből

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Erdeigyümölcs-zselés panna cotta házi mandulatejből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Összesen 1194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1730.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Elkészítés

Mandulatej készítése

  1. Egy éjszakára beáztatjuk a mandulákat vízben.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, átmossuk a mandulát, majd turmixgépben összedaráljuk a vizet a mandulával. Apró lyukú szűrön átszűrjük a tejet , a pépből kinyomkodjuk a tejet. A megmaradt mandulapépet fel tudjuk használni müzlihez, sütikhez, akár le is lehet fagyasztani, és később felhasználni.

Panna cotta készítése

  1. A mandulatejet az édesítővel, fahéjjal és vanília őrleménnyel egy kisebb fazékban tűzön megmelegítjük, nem kell felforralni, csak egy kicsit felmelegíteni, hogy a konjac lisztet hozzá tudjuk adni.
  2. A konjac lisztet apránként, folyamatos kevergetés mellett adjuk a tejhez.
  3. Amikor besűrűsödik, poharakba öntjük, és hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a gyümölcszselét.

Erdeigyümölcs-zselé készítése

  1. A gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni, és a kiolvadt levével együtt turmixgépben pépesítjük.
  2. A pépet, kisebb fazékban,az édesítővel kicsit felmelegítjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a konjac lisztet. Amint besűrűsödik, rákanalazzuk a pohárban levő panna cottára, majd hűtőben néhány óráig hűtjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7420
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Receptkategóriák

Párom anyukája gyakran készít panna cottát, de hagyományos recept szerint tejből, tejszínből és cukorral készül. Én viszont kerülöm a tejtermékeket és a cukrot, így több recept átolvasása után ez a vegán és cukormentes változat lett a végeredmény. Nem nagyon édes ennyi erythritollal, aki édesebb szájú, annak ajánlom, hogy több édesítőszert használjon.

Hozzávalók

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...