r
Nosalty Logó

Linzer 10. - Ischler 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Linzer 10. - Ischler 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 1612 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 6439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1612 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    325.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5330.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.2 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 6439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  3. Linzer: fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát szaggatunk.
  4. Ischler: 4-5 cm-es kör alakú szaggatóval kis köröket szaggatunk.
  5. Ezután zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztákat, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
  6. Ha kihűltek a formák, összeragasztjuk őket baracklekvárral.
  7. Elkészítjük a csokimázat, és az összeragasztott ischlerek felső felét belemártjuk.
  8. Ha megszáradt a tetejük, zárható dobozban tároljuk a csokoládés karikákat.
  9. A linzert egy műanyag dobozba tesszük, és fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21967
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régen sütöttem linzert. Mivel a barátom nagy kedvence, gondoltam nem hiányozhat a karácsonyi menüből.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...