Limoncellos almatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az omlós tésztához
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
8g finomliszt30 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
100g alma47 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g limoncello14 kcal
A tetejére
-
10 kcal
-
3 kcal
Összesen
435
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az omlós tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
100g finomliszt364 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
1200g alma562 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g limoncello168 kcal
A tetejére
-
21g mandulapehely124 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
5208
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Az omlós tésztához
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
51.7g alma24 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.2g limoncello7 kcal
A tetejére
-
0.9g mandulapehely5 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
225
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
435
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 56 g
Zsír
-
Összesen 274.3 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1064 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2385.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1089 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.1 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1190.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 2243 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 855 micro
Összesen
5208
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 db tojás
-
12.5 dkg vaj
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
A tetejére
Elkészítés
Az omlós tésztához
- Elkészítjük a tésztát. Átszitáljuk a lisztet elvegyítjük benne a cukrot, a sütőport és a sót, majd öszedolgozzuk a tojással a vajjal és a vaníliával.
- Jól összegyúrjuk. Akkor jó, ha már nem ragad, és a kezünk szép fényes lesz. Nem tart tovább kb. 3 percnél, amennyiben a vajat nem a fridzsiderből rántottuk elő. A kész tésztát nem kell pihentetni.
- Egy normál tortaformába helyezzük, melyet nem kell kivajazni, mert a kész tészta gyönyörűen elválik majd a formától a rengeteg vaj miatt. A tésztát 2 felé vágjuk az egyik darabot a forma aljára nyomkodjuk, a másik részből egy akkora hurkát formálunk, amivel körbe keríthetjük a széleket. Kb. 3 cm magasságig fedjük be a tortaforma belsejét, és kb. 0,5 cm vastag legyen az elegyengetett tészta, Én csak úgy egyszerűen kézzel nyomkodom bele, de türelmesebb versenyzők nyújthatnak is, a végeredmény: mennnyei lesz!!!
- A töltelékhez meghámozzuk a 6 db almát (a legjobb a savanykás rétes alma). Szeletekre vágjuk.
- A többi hozzávalót, a puha vajat, a cukrot, a citromhéjat, a Limoncellot kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a habbá vert tejszínt és végül a lisztet.
- A massza felét összekeverjük a szeletelt almával, és a tésztára halmozzuk.
- A massza másik felét az alma tetején eloszlatjuk.
- A torta tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és egy ek bourbon vaníliás cukorral.
- Elméletileg 200 fokon kell sütni, 25 percig, de nekem a 180 fok vált be 30 percig előmelegített sütőben.
- A kész tortát 15 percig hagyjuk hűlni, késsel ellenőrizzük hogy elválik-e a forma falától, és levesszük a forma oldalát.
- Langyosan krémes, sodós a belseje, vanília fagyival nagyon ott van a szeren. Hidegen másnap az igazi, citromos, pudingos fantasztikus....
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3971
- Feltöltés dátuma: 2012. május 24.
Ajánló
Mindenkinek, aki gyorsan nagyon finomat szeretne készíteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mayura
30 recept
Egy barátnőm készítette el először ezt a mennyei almatortát, annnyra finom volt, hogy azonnal elkértem tőle a receptet. Azóta ha lehet minden ünnepnapon készítek ilyet, mert egyszerűen megunhatatlan és villámgyors. Más gyümölcsel is elkészíthető pl. meggyel és barackkal is egy kicsit több liszttel, és akkor amorettót vagy pálinkát használok. Melegen ajánlom vanília fagyival vagy tejszínhabbal. Hidegen másnap és harmadnap is isteni, tejjel, kávéval.