r
Nosalty Logó

Limoncellos almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Limoncellos almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 225 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    274.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2385.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 5208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. Átszitáljuk a lisztet elvegyítjük benne a cukrot, a sütőport és a sót, majd öszedolgozzuk a tojással a vajjal és a vaníliával.
  2. Jól összegyúrjuk. Akkor jó, ha már nem ragad, és a kezünk szép fényes lesz. Nem tart tovább kb. 3 percnél, amennyiben a vajat nem a fridzsiderből rántottuk elő. A kész tésztát nem kell pihentetni.
  3. Egy normál tortaformába helyezzük, melyet nem kell kivajazni, mert a kész tészta gyönyörűen elválik majd a formától a rengeteg vaj miatt. A tésztát 2 felé vágjuk az egyik darabot a forma aljára nyomkodjuk, a másik részből egy akkora hurkát formálunk, amivel körbe keríthetjük a széleket. Kb. 3 cm magasságig fedjük be a tortaforma belsejét, és kb. 0,5 cm vastag legyen az elegyengetett tészta, Én csak úgy egyszerűen kézzel nyomkodom bele, de türelmesebb versenyzők nyújthatnak is, a végeredmény: mennnyei lesz!!!
  4. A töltelékhez meghámozzuk a 6 db almát (a legjobb a savanykás rétes alma). Szeletekre vágjuk.
  5. A többi hozzávalót, a puha vajat, a cukrot, a citromhéjat, a Limoncellot kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a habbá vert tejszínt és végül a lisztet.
  6. A massza felét összekeverjük a szeletelt almával, és a tésztára halmozzuk.
  7. A massza másik felét az alma tetején eloszlatjuk.
  8. A torta tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és egy ek bourbon vaníliás cukorral.
  9. Elméletileg 200 fokon kell sütni, 25 percig, de nekem a 180 fok vált be 30 percig előmelegített sütőben.
  10. A kész tortát 15 percig hagyjuk hűlni, késsel ellenőrizzük hogy elválik-e a forma falától, és levesszük a forma oldalát.
  11. Langyosan krémes, sodós a belseje, vanília fagyival nagyon ott van a szeren. Hidegen másnap az igazi, citromos, pudingos fantasztikus....
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3971
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Ajánló

Mindenkinek, aki gyorsan nagyon finomat szeretne készíteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőm készítette el először ezt a mennyei almatortát, annnyra finom volt, hogy azonnal elkértem tőle a receptet. Azóta ha lehet minden ünnepnapon készítek ilyet, mert egyszerűen megunhatatlan és villámgyors. Más gyümölcsel is elkészíthető pl. meggyel és barackkal is egy kicsit több liszttel, és akkor amorettót vagy pálinkát használok. Melegen ajánlom vanília fagyival vagy tejszínhabbal. Hidegen másnap és harmadnap is isteni, tejjel, kávéval.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...