r
Nosalty Logó

Limoncello torta friss áfonya-öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Limoncello torta friss áfonya-öntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

733
Kalória
14.3g
Fehérje
53.6g
Szénhidrátok
48.9g
Zsír
105.1g
Víz
220.1g
Koleszterin
1.2g
Rost
40.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 8774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    586.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6534.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    1895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1978 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1946 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3532 micro
Összesen 8774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 tojássárgáját pasztőrözünk: gőz fölött néhány percig hevítjük (vigyázzunk, nehogy rántotta legyen:), tényleg csak 2 perc!), majd jéghideg vízfürdőbe állítva (egy tepsibe jégkockás vizet teszünk) lehűtjük. Ez egészségügyi okok miatt szükséges, na és persze ettől lesz jó habos. 5 púpos evőkanál kristálycukorral kemény habbá keverjük. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, tovább keverjük a reszelt lime héjával és levével (kb fél dl lime lével), valamint citromlikőrrel ízesítjük. Kézi mixerrel igazán kemény habbá lehet felverni, bár türelmesnek kell lenni. Hűtőben pihentetjük.
  2. 8 tojásból piskótát készítünk: 8 tojás sárgáját habosra keverjük a 16 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a fehérjék felvert habját és a 16 dkg liszttel elkevert sütőport hozzászitáljuk és óvatosan, hogy a hab ne törjön, összedolgozzuk. Kb. 150 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Pihentetjük, hűtjük, majd 3 lapba vágjuk.
  3. Elkészítjük az áfonyás öntetet: a mézet serpenyőben forrósítjuk, hozzáadjuk a vajat, vörösborral méz sűrűségűre forraljuk, majd a mosott, friss áfonyát hozzáadjuk és elkeverjük, azonnal elzárjuk, majd hűtjük.
  4. A tortaformát a krémmel betöltjük, díszítjük, szeleteljük. Mellé lehűtött áfonyaöntetet adunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Ez a sütemény leginkább kanállal fogyasztható, nem lehet olyan szépen szeletelni, de pont ez benne a jó...:) Egyszerűen nem lehet betelni vele.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!