Limekrémes cupcake gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
Muffin
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
-
2g narancslé1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
25g krémsajt63 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
3g limelé1 kcal
Díszítés
-
5g eper2 kcal
-
5g áfonya3 kcal
-
5g mangó2 kcal
-
6g eperdzsem17 kcal
-
1g balzsamecet0 kcal
Összesen
440
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
Muffin
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
24g narancslé11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
250g krémsajt625 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
28g limelé7 kcal
Díszítés
-
50g eper15 kcal
-
50g áfonya29 kcal
-
50g mangó21 kcal
-
60g eperdzsem167 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
Összesen
4375
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
Muffin
-
7.2g étcsokoládé39 kcal
-
7.2g vaj52 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
7.2g lekvár/ dzsem20 kcal
-
1.7g narancslé1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
18g krémsajt45 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
7.2g habtejszín21 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
2g limelé1 kcal
Díszítés
-
3.6g eper1 kcal
-
3.6g áfonya2 kcal
-
3.6g mangó2 kcal
-
4.3g eperdzsem12 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
Összesen
316
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
440
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 252.6 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 802 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1621 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 718 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 393.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1486 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 1435 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 585 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 633 micro
Összesen
4375
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Muffin
-
10 dkg vaj
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
10 dkg lekvár/ dzsem
-
3 evőkanál narancslé
-
2 teáskanál sütőpor
Krém
-
5 dkg vaj
-
1 dl habtejszín
-
1 csapott ek porcukor
-
1 lime-ból nyert limelé
Díszítés
-
5 dkg eper
-
5 dkg áfonya
-
5 dkg mangó
-
3 ek eperdzsem
-
1 ek balzsamecet
Elkészítés
Muffin
- Gőz felett olvasszuk fel a csokit és a vajat.
- Egy tálban keverjük habosra a tojást és a cukrot, majd adjuk hozzá a lekvárt, a narancslevet és az olvasztott csokit és vajat. Érdemes kísérletezni, hogy kinek milyen lekvárral ízlik a legjobban, én eperlekvárral szeretem. A narancslé helyett, ha épp nincs otthon, megfelel más gyümölcsös folyadék is, akár szörp vagy gyümölcstea, de az étcsoki és a narancs isteni együtt.
- Keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
- A jól kikevert masszát muffin formákba kanalazzuk, majd előmelegített sütőben légkeverésen 175 °C-on 20-25 percig sütjük, amíg szép ropogós nem lesz a teteje.
Krém
- A szobahőmérsékletű krémsajtot, vajat kézi mixerrel keverjük el jól. Keverés közben adjunk hozzá annyi tejszínt, amennyire szeretnénk könnyíteni a krémen (azért nem árt, ha a krém meg is tud állni a "lábán").
- Majd végül keverés közben szitáljunk annyi porcukrot a krémbe, amennyire szeretnénk, hogy édes legyen, és szintén az ízlésünknek megfelelően csavarjunk bele fél vagy egy egész lime levét.
- A krémet töltsük habzsákba, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
Díszítés
- A muffinok közepét kiskanállal vagy erre a célra készült kiszúró eszközzel kivesszük. A lyukakba a balzsamecettel elkevert eperlekvárból töltünk egy keveset.
- A habzsákban lévő krémmel kezdjük el díszíteni a kis tortánk tetejét.
- Majd apróra vágott gyümölcsdarabokkal koronázzuk meg a dekorációt. Csak egy tipp, az eperhez mind színben, mind ízben jól passzol némi finomra aprított, friss bazsalikom.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 8466
- Feltöltés dátuma: 2016. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Takibácsi
27 recept
Meglepetés szülinapi buliba készültünk, ez volt az egyik finomság, amivel érkeztünk. :) Először csak egy gyors muffint szerettem volna a bevált csupacsokis muffin receptem alapján, mint édes süti, de mire elkészültek. kedvet kaptam a díszítéshez is. :) Szépek voltak, cukik és finomak.