Lilakáposztás-boros csirkecomb
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
235g vöröskáposzta58 kcal
-
85g lilahagyma31 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
50g császárszalonna197 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
708
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
940g vöröskáposzta233 kcal
-
340g lilahagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
2838
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
30.5g csirkecomb34 kcal
-
28.7g vöröskáposzta7 kcal
-
10.4g lilahagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.3g sárgarépa3 kcal
-
6.1g császárszalonna24 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
7.6g alaplé1 kcal
-
7.6g vörösbor6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Összesen
86
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1463.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 778 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 453.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 5692 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 38 micro
-
Lut-zea 882 micro
Összesen
708
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 132.4 g
Zsír
-
Összesen 175.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5852.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1631 mg
-
Nátrium 3114 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1812.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2375 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 469 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 340 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 22770 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 153 micro
-
Lut-zea 3528 micro
Összesen
2838
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 227 micro
-
β-karotin 695 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
1 kis fej vöröskáposzta
-
2 nagy fej lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 db sárgarépa
-
200 g császárszalonna
-
2 ek finomliszt
-
250 ml alaplé
-
250 ml vörösbor
-
2 db babérlevél
-
1 kk kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre. (a torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja)
- A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sárgarépát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel, a csirkecombokat vágjuk ketté.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát, és süssük pár perc alatt világos színűre, majd szedjük ki a zsiradékból, és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe.
- A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd helyezzük a tepsibe, és tegyük köré a káposztaszeleteket.
- Ezután tegyük a zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, hogy egy kicsit összeessen, majd szedjük ki, és szintén tegyük a tepsibe.
- Ezután adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, és öntsük fel az alaplével és a borral.
- Ezután öntsük a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit, mielőtt a sütőbe helyeznénk.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 60 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam)
- Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük mér pár percig. Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 123
- Össznézettség: 20091
- Feltöltés dátuma: 2021. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept