Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
Libanyak elkészítése
-
125g libanyak bőr436 kcal
-
125g libacomb241 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
5g só0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g tej28 kcal
-
63g libazsír0 kcal
Czvekedli elkészítése
-
100g csuszatészta371 kcal
-
125g káposzta25 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g libazsír0 kcal
Csipkebogyó jus
Tálalás
-
13g libazsír113 kcal
Összesen
1454
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
Libanyak elkészítése
-
500g libanyak bőr1745 kcal
-
500g libacomb965 kcal
-
216g zsemle590 kcal
-
20g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g tej112 kcal
-
250g libazsír0 kcal
Czvekedli elkészítése
-
400g csuszatészta1484 kcal
-
500g káposzta100 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g libazsír0 kcal
Csipkebogyó jus
Tálalás
-
50g libazsír450 kcal
Összesen
5817
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
Libanyak elkészítése
-
15.1g libanyak bőr53 kcal
-
15.1g libacomb29 kcal
-
6.5g zsemle18 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
6g tej3 kcal
-
7.5g libazsír0 kcal
Czvekedli elkészítése
-
12.1g csuszatészta45 kcal
-
15.1g káposzta3 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g libazsír0 kcal
Csipkebogyó jus
-
1.5g csipkebogyó lekvár4 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
3g víz0 kcal
-
3g libazsír0 kcal
Tálalás
-
1.5g libazsír14 kcal
Összesen
176
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 83.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4553.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 617 mg
-
Nátrium 3411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 311.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2157 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
1454
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205.3 g
Zsír
-
Összesen 332.7 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18215.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 458 mg
-
Kálcium 1081 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 497 mg
-
Foszfor 2470 mg
-
Nátrium 13643 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 485.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1245.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 335 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1363 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 579 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 8629 micro
-
Lut-zea 845 micro
Összesen
5817
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 260 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
Libanyak elkészítése
-
0.5 kg libanyak bőr
-
0.5 kg libacomb
-
4 db zsemle
-
2 dkg só
-
1 kk majoranna
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 dl tej
-
25 dkg libazsír
Czvekedli elkészítése
-
0.4 kg csuszatészta
-
0.5 kg káposzta
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 dkg só
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg libazsír
Csipkebogyó jus
-
5 dkg csipkebogyó lekvár
-
3 dkg sűrített paradicsom
-
1 dl víz
-
10 dkg libazsír
Tálalás
-
5 dkg libazsír
Elkészítés
Libanyak elkészítése
- A libanyakat megtisztítjuk a libacombbal együtt. A combot kicsontozzuk és lebőrözzük, a húst és a bőrét is 1 x 1 cm kockákra vágjuk.
- A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk.
- Libazsíron megpirítjuk a comb bőrét, ha kisült, akkor rárakjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük, majd a kockára vágott húst is lepirítjuk, fűszerezzük. Félpuhára pároljuk a húst. Leszűrjük, a szaftot félretesszük. A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk.
- A libatölteléket bekeverjük. A zsemlébe az egész tojásokat beleütjük, a lepirított hússal, fűszerekkel elkeverjük. A libanyak egyik végét összekötözzük madzaggal vagy önmagával. A tölteléket beletöltjük szorosan, és bekötjük a másik végét is.
- Tepsibe helyezzük a töltött nyakat és kevés vizet öntünk alá. 160 fokon 30 percig sütjük, vastagságtól függően tovább. Ha kész, kihűtjük és egy centis darabokra szeleteljük.
Czvekedli elkészítése
- A káposztát lereszeljük, a vöröshagymát apróra vágjuk.
- A libazsíron a hagymát megpirítjuk, majd a káposztát hozzátesszük és puhára pirítjuk, pároljuk. Sózzuk.
- A tésztát kifőzzük. Leszűrjük és a lepirított káposztával elkeverjük, borssal fűszerezzük.
Csipkebogyó jus
- A leszűrt hússzaftban a paradicsompürét felforraljuk, egy dl vízzel felöntjük, és visszaforraljuk. A mártásba a csipkebogyólekvárt elkeverjük.
Tálalás
- Kevés zsíron a libanyak szeleteket megpirítjuk. A czekedlit ízlés szerint serpenyőben szintén megpiríthatjuk.
- A tésztára tálaljuk a töltött nyakat és mellé a jus-t.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3932
- Feltöltés dátuma: 2015. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Friedrich Antal
76 recept
Bisztrónkban készítette Ildikó, aki amellett, hogy remek szakács, jó munkatárs is.